Copil împuşcat cu o armă de vânătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Citiţi şi: O mamă şi-a împuşcat copiii pentru că i-au răspuns obraznic

Tragedia s-a petrecut aseară, pe un câmp din apropierea localităţii Paloş. Doi prieteni, Florin Coznean şi Manuel Andrişan, ambii de 12 ani, se aflau în maşina condusă de mama lui Manuel, Cristina Andrişan (38 de ani), iar copiii i-au cerut femeii să oprească maşina, pentru a-şi face necesităţile. Băieţii i-au cerut femeii şi arma de vânătoare pe care ea o avea în autoturism, ca să tragă la ţintă.

„Manuel a tras un foc către sticle, după care a intenţionat să-i dea arma celuilalt minor, moment în care, din cauza neatenţiei în manipulare, a apăsat pe trăgaci şi l-a împuşcat mortal în cap", a precizat comisarul- şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.

Minorul nu va răspunde penal

Arma cu alice îi aparţine legal lui Eusebiu Andrişan, soţul femeii, iar aceasta a declarat că a luat arma în maşină pentru a se apăra. „Deţinătorul legal al armei a fost sancţionat cu 5.000 de lei pentru neasigurarea corespunzătoare a armei şi i s-a suspendat permisul de portarmă. Soţia este cercetată pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, faptă pentru care riscă până la opt ani de închisoare", a spus comisarul-şef Liviu Naghi. Manuel Andrişan nu va răspunde penal, fiindcă nu a împlinit 14 ani.

La începutul anului, Eusebiu Andrişan a fost, la rândul lui, implicat într-un incident armat. Bărbatul a împuşcat un tânăr de etnie rromă, într-un bar din Rupea, cu un pistol cu bile de cauciuc deţinut legal. Poliţiştii au stabilit că Andrişan a acţionat în legitimă apărare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite