Copil de 3 ani, infectat cu SARS-CoV-2, internat la Terapie Intensivă cu sindrom inflamatoriu multisistem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil de trei ani este internat la Terapie Intensivă la Spitalul „Dr. Victor Gomoiu” din Bucureşti cu sindrom inflamatoriu multisistem (n.r. - PIMS), în urma infecţiei COVID-19. Copilul  nu este intubat, fiind în stare stabilă.

Un copil de trei ani este internat la Terapie Intensivă la Spitalul „Dr. Victor Gomoiu” din Bucureşti cu sindrom inflamatoriu multisistem, în urma infecţiei COVID-19. Copilul  nu este intubat, fiind în stare stabilă.

Directorul medical al Spitalului „Dr. Victor Gomoiu”, Diana Ionescu, a declarat, luni, la Digi 24, că acest copil a ajuns la spitalul din Capitală sâmbătă, prin transfer de la Spitalul din Braşov.

„Diagnostic de prezumţie - meningită. La noi a fost diagnosticat cu multiple disfuncţii, disfuncţie respiratorie, disfuncţie cardiacă, un sindrom inflamator foarte pronunţat, modificări hematologice importante, a fost admis în Terapie Intensivă, unde medicii noştri l-au diagnosticat cu PIMS . Actualmente este într-o stare favorabilă, e neintubat, e stabil şi merge spre bine”, a explicat dr. Ionescu.

Medicul Diana Ionescu a precizat că sindromul vine după infecţia COVID-19.

„Copilul a fost infectat cu COVID, undeva în jur de 30 septembrie are un test pozitiv. La noi testele sunt negative de RT-PCR, dar are IgG crescut, deci ne arată că a trecut prin boală. Este o reacţie inflamatorie multisistemică, cum ştim, ce apare la două-trei săptămâni după infecţia cu SARS-COV-2”, a afirmat Diana Ionescu.

La Spitalul „Gomoiu” a mai fost internat cu PIMS un băieţel de 10 din Buzău, care a fost externat ulterior. Tot la „Gomoiu” a ajuns un adolescent cu sindrom inflamatoriu multisistem, asociat infecţiei cu COVID-19.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite