Copiii, bombardaţi cu reclame ascunse la alimente nesănătoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii din Europa sunt bombardaţi cu reclame digitale ascunse, care promovează o alimentaţie nesănătoasă, potrivit experţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, citaţi de Agerpres.

„Guvernele au considerat că prevenţia obezităţii în rândul copiilor este prioritatea politică numărul unu, totuşi noi descoperim în mod constant că aceştia — cel mai vulnerabil grup — sunt expuşi la nenumărate tehnici ascunse de marketing digital ce promovează alimentele cu conţinut ridicat de grăsimi, zahăr şi sare”, a declarat Zsuzsanna Jakab, director regional pentru Europa al OMS, potrivit sursei citate.

Zsuzsanna Jakab a adăugat că în absenţa unei reglementări eficiente a media digitale în multe ţări, copiii sunt din ce în ce mai expuşi la tehnicile de marketing persuasive, adaptate individual, pe care părinţii le pot subestima sau pe care nu le cunosc.

„Deseori, părinţii nu văd aceleaşi reclame sau nu urmăresc activitatea online a copiilor lor; de aceea, mulţi subestimează scala problemei”, arată OMS.

Două treimi dintre copiii care au o greutate peste cea normală înainte de pubertate vor fi supraponderali în prima parte a vieţii adulte şi au un risc crescut de a dezvolta boli cronice, precum diabet, boli de inimă şi cancer la o vârstă fragedă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite