Controale inopinate în toate spitalele publice din ţară în urma unor suspiciuni că produsele Hexi Pharma sunt încă folosite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controale inopinate în mai multe spitale din ţară
Controale inopinate în mai multe spitale din ţară

Inspecţia Sanitară de Stat a dispus efectuarea unor controale inopinate în toate spitalele din ţară după apariţia unor suspiciuni de folosire a produselor Hexi Pharma la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, informează Ministerul Sănătăţii.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, controlul a arătat că flaconul care apărea pe o înregistrare video conţinea, în fapt, produsul ANIOSYME DD1. Pentru că produsul fusese cumpărat (nu şi produs) de la Hexi Pharma, logo-ul companiei se găsea pe flacon.

În schimb, la Spitalul Clinic Judeţean Arad, pe secţiile secţiile de Obstetrică-Ginecologie şi ORL, au fost găsite două flacoane de produse Hexi Pharma desigilate, dar neutilizate. Ulterior, acestea au fost ambalate, sigilate şi scoase de pe secţii.

Controlul a arătat că la Spitalul de Urgenţă Craiova mai există un număr redus de produse Hexi Pharma folosite în activitatea curentă.

„Motivul este dat de faptul că, pentru anumite produse biocide, nu a fost găsit un înlocuitor similar în stocul de la furnizori care să îndeplinească cerinţele cantitative ale spitalului”, relatează un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

În cele 11 spitale din Bucureşti controlate nu mai sunt produse Hexi Pharma

Potrivit sursei citate, pe 2 iunie au fost semnate contractele cu furnizorii care au câştigat licitaţia pentru înlocuirea produselor Hexi Pharma. În aceeaşi zi au fost emise şi comenzile pentru marfă.

„În Bucureşti au fost controlate până în prezent 11 spitale. La niciunul dintre acestea nu s-a constatat folosirea produselor Hexi Pharma. Restul de spitale din Bucureşti sunt în curs de controlare, operaţiunea se întinde însă pe o durată mai mare dată fiind amploarea controalelor care conţin şi alte tematici pe lângă aceasta. În restul spitalelor din ţară nu se folosesc produsele Hexi Pharma”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Reamintim că pe 12 mai, Ministerul Sănătăţii a recomandat suspendarea utilizării produselor Hexi Pharma. Orice utilizare după această dată cade în răspunderea managementului spitalelor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite