Consumatorii români sunt reprezentaţi în Consiliul Economic şi Social

Consumatorii români sunt reprezentaţi în Consiliul Economic şi Social

România este reprezentată în Consiliul Economic şi Social FOTO Adevărul

România are, pentru prima dată, un reprezentant în Consiliul Economic şi Social, după ce Sorin Mierlea, de la Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor din România a fost ales membru al Plenului Consiliului Economic si Social.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial, arată un comunicat de presă.

Consiliul Economic si Social, un organism consultativ al Parlamentului si al Guvernului Romaniei în domeniile de specialitate stabilite prin prezenta lege, este constituit în scopul realizarii dialogului tripartit la nivel naţional dintre organizaţiile patronale, organizaţiile sindicale şi reprezentanţi ai asociaţiilor şi fundaţiilor neguvernamentale ai societăţii civile.

Concret, Consiliul Economic şi Social se poate autosesiza sau poate fi sesizat de orice autoritate publică ori de organizaţiile patronale sau sindicale reprezentative la nivel naţional, precum şi de reprezentanţii societăţii civile asupra unor stări de fapt, evoluţii ori evenimente economico-sociale de interes naţional.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: