Constănţeanul diagnosticat cu malarie a murit miercuri la Spitalul „Victor Babeş”. Marţi a fost internat în stare gravă şi un pilot adus de la Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un bărbat cu malarie a murit miercuri la Spitalul Victor Babeş din Capitală
Un bărbat cu malarie a murit miercuri la Spitalul Victor Babeş din Capitală

Un bărbat din Constanţa, diagnosticat cu malarie, a murit miercuri la Spitalul de Boli Tropicale „Victor Babeş” din Capitală. În aceeaşi unitate sanitară mai este internat şi un pilot de 46 de ani din Bacău, care a fost transportat de urgenţă marţi la spitalul bucureştean.

Potrivit medicului Emilian Imbri, bărbatul din Constaţa avea 62 de ani şi a murit la doar câteva ore după ce a fost adus la Spitalul „Victor Babeş”. Acesta s-a întors în ţară pe 26 iunie, după un voiaj de două luni pe Coasta de Fildeş.

Acesta s-a prezentat la medic luni, în stare gravă, fiind internat în Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, de unde marţi a fost transferat în Capitală, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa, Cristina Schipor.

Tot marţi, la Spitalul „Victor Babeş” a fost adus un bărbat diagnosticat cu malarie, care era internat de luni la Spitalul Judeţean Bacău, starea acestuia fiind staţionară.

„Este vorba despre un pilot de 46 de ani care a fost internat la Spitalul din Bacău. După ce a fost pus diagnosticul, medicii băcăuani au decis transferarea de urgenţă a bărbatului la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale «Victor Babeş» din Capitală. Este al cincisprezecelea caz de malarie internat în Spitalul «Victor Babeş» în 2015”, a declarat directorul medical al unităţii sanitare din Bucureşti, Corneliu Popescu.

Acesta a explicat că pilotul este cel de-al 15-lea pacient diagnosticat cu malarie în 2015 şi că, de regulă, sunt tratate 40 de asemenea cazuri pe an.

„Rata de supravieţuire în ultimii ani a fost de sută la sută, sigur că depinde de momentul în care este depistată boala şi stadiul acesteia. Noi avem tratamente pentru aceste cazuri, fiind singurul spital de boli tropicale din România. Tratamentele administrate în unitatea sanitară sunt identice cu cele folosite în toate ţările lumii”, a a explicat directorul medical.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, pilotul de aviaţie a ajuns în stare gravă la unitatea medicală în cursul serii de luni, după ce a stat acasă cinci zile cu febră şi o stare generală de rău.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite