Consiliul pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în cazul declaraţiilor scandaloase ale primarului din Târgu Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul are o propunere scandaloasă FOTO: Arhivă
Primarul are o propunere scandaloasă FOTO: Arhivă

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat după declaraţiile primarului din Târgu Mureş, Dorin Florea, pentru discursul de ură pe criterii de clasă socială şi etnie, a anunţat preşedintele CNCD, Asztalos Csaba.

CNCD s-a autosesizat şi investighează declaraţiile primarului din Târgu Mureş, considerând că acestea reprezintă un discurs de ură pe criterii sociale şi etnice, conform hotnews.ro

Primarul din Târgu-Mureş vrea ca famiile sărace să nu mai aibă dreptul să procreeze, dacă nu îndeplinesc o serie de condiţii.

„În cazuri exceptionale, în care totuşi un cuplu care nu îndeplineşte condiţiile prezentate mai sus va avea un copil, consider că statul va trebui să preia copilul şi să-i ofere condiţiile corespunzătoare pentru dezvoltare ( igienă, educaţie, hrană). În acest caz, indemnizaţia nu ar mai fi acordată părinţilor. Aceştia vor avea însă posobilitatea de a-şi recupera copilul, după ce vor îndeplini condiţiile prevăzute mai sus.

Cred că nu este cazul să ne gândim să creştem demografia ţării cu orice preţ. În România există multe familii defavorizate (nu mă refer la persoane cu dizabilităţi), ci la cei apţi de lucru care nu vor să muncească, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: să aibă o sursă de venit. Aceste medii generează infracţionalitate crescută, abandon, lipsă de educaţie etc.Sunt absolut convins că după o dezbatere serioasă privind această temă şi conştientizarea celor ce primesc alocaţia ca sursă de venit, s-ar relansa şi programul de contracepţie”, a scris politicianul pe pagina sa de Facebook. 

Marţi, Dorin Florea susţine că propunerea sa nu este „radicală deloc”, fiind una despre care a mai vorbit şi în trecut. El a precizat că „statul încurajează nemunca” şi că a întâlnit cazuri în care fete de 12-13 ani au devenit mame „pentru banii de alocaţie”. Dorin Florea s-a referit explicit la comunitatea roma, susţinând că, dacă se vor impune astfel de condiţii, „o să intre frica în ei” şi n-or să facă copii doar pentru bani. „Eu am (la Tg. Mureş-n.r.) cel mai mare număr de ţigani din ţară (...) Ţiganii sunt o problemă serioasă a României şi ne facem că nu vedem?! (...) De când i-a dezrobit Cuza, au rămas la fel”, a spus el, precizând că „dacă văd trei copii la cerşit, în reţele de pedofilie, sunt nebun să nu intervin ca stat şi să las pe seama Justiţiei”, conform hotnews.ro.

Mai multe persoane publice au reacţionat cu privire la declaraţiile primarului din Târgu Mureş. 

Sociologul Gelu Duminică a fost printre primii care au reacţionat. „Mi-e greu să calific omul politic care poate gândi aşa cum gândeşte specimenul ăsta. Mi-e greu să comentez, pentru ca tentaţia este să folosesc epitete care nu îmi fac cinste”, a postat acesta pe pagina sa de Facebook, luni seara. 

„Declaraţiile primarului din Târgu Mureş ne arată de ce trebuie să avem un mecanism eficient de suspendare a dreptului de a candida, cel puţin pentru un ciclu electoral, pentru politicienii rasişti şi nazişti. Primarul din Târgu Mureş este un astfel de politician, care consideră că este chemat să decidă care sunt persoanele care au "dreptul legal" să devină parinţi. Nazism în cel mai pur sens al termenului”, a explicat parlamentarul Ovidiu Raeţchi. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite