Consens politic în apărarea lui Butoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul UNPR Cezar Măgureanu (stânga) şi Butoane, la petrecerea sa din 2009, dând bani maneliştilor (dreapta)
Senatorul UNPR Cezar Măgureanu (stânga) şi Butoane, la petrecerea sa din 2009, dând bani maneliştilor (dreapta)

Clanul Butoane, care se află în spatele morţii baschetbalistului american, are la Giurgiu susţinere în toate partidele importante: UNPR, PSD şi PNL.

Crima de la Giurgiu - uciderea unui baschetbalist american într-un club din cauza unei fete - scoate la lumină legăturile interlopilor din oraş cu lumea politică. Clanul Butoane, cea mai de temut grupare ţigănească din zonă, din care face parte şi cel care l-a omorât pe Chauncey Hardy (23 de ani), Ionuţ Tănăsoaia, zis Gypsy, are conexiuni la toţi factorii de decizie din localitate.

EDITORIAL: Interlopii din Poliție și serviciile "speciale"

UNPR - senatorul Cezar Măgureanu

La o zi după moartea baschetbalistului, au apărut în presă mai multe imagini care îl prezintă pe senatorul UNPR Cezar Măgureanu în timp ce este întâmpinat în 2009, la o petrecere cu manelişti, de către şeful clanului din Giurgiu. Măgureanu era atunci senator PDL. Una dintre melodii i-a fost dedicată personal parlamentarului, iar Butoane l-a strâns în braţe şi l-a pupat amical. Măgureanu a declarat că-l cunoaşte pe interlop de când erau copii. „Veneam de la Senat, dacă aţi văzut, eram în ţinută cu cravată. (...) Nu era nunta lui Grecu, era ziua lui de naştere. Am fost invitat telefonic şi nu am vrut să mă duc".

Emil Vuca, prim-vicepreşedinte PSD Giurgiu, avocatul lui Gypsanu 

Senatorul susţine că a oprit la o benzinărie înainte, unde s-a întâlnit cu mai mulţi dintre invitaţii la petrecere. „Am fost invitat din nou: «Veniţi să ne faceţi şi nouă fală!». Aşa că a decis să participe la petrecere. „Eu ce să fac acum? Să-mi dau demisia din Senat? Să-mi dau demisia din partid?", a spus senatorul.

PSD - un avocat pentru Gypsanu

Emil Vuca, prim-vicepreşedintele PSD Giurgiu, este avocatul lui Ionuţ Tănăsoaia, zis Gypsanu, suspectul principal al crimei. Vuca  a fost prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu, dar a fost dat afară din cauza implicării sale într-un scandal cu trafic de ţigări. Ieri, Victor Ponta a declarat că i-a cerut avocatului să nu-l mai reprezinte pe Gypsy în acest proces, întrucât face o imagine proastă partidului. Aseară, Vuca a anunţat că s-a autosuspendat din partid. Pe de altă parte, preşedintele PSD Giurgiu, Adrian Popescu, a declarat, ieri, pentru Mediafax, că la nivelul municipiului nu există clanuri, aşa cum există în Craiova, unde acestea s-au remarcat prin «crime şi răfuieli».

PNL - un primar, patru mandate, nicio iniţiativă

Primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, este la al patrulea mandat, ocupând fotoliul de edil de 16 ani. Cu toate acestea, Iliescu nu a avut nicio iniţiativă prin care să încerce curăţarea oraşului de grupările infracţionale, cum ar fi clanurile Butoane, File sau Tamango. Ieri, a organizat o conferinţă de presă pentru a infirma legăturile sale cu clanul Butoane. „Eu nu am nicio legătură cu clanul Butoane, cum s-a speculat, şi liderul clanului nu are nicio afacere cu Primăria. Ştiu despre aceste persoane doar că au mai mulţi bani, dar nu ştiu cu ce se ocupă. Recunoaşterea faptei de către asasin poate fi o acoperire pentru mai mulţi inşi", a mai spus primarul în cadrul conferinţei de presă de astăzi.

Emil Vuca, prim-vicepreşedinte PSD Giurgiu, avocatul lui Gypsanu

Şeful Poliţiei Giurgiu fusese retrogradat din motive „interlope"

În luna iunie, anul acesta, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Giurgiu, comisar-şef Nicolae Dobrin, a fost retrogradat din funcţie şi sancţionat de Consiliul Superior de Disciplină al IGP, printr-un ordin al ministrului Traian Igaş. Printre motivele sancţiunii: creşterea infracţiunilor cu violenţă şi incapacitatea de a controla, a supraveghea şi a trage la răspundere grupările interlope. Comisarul-şef a contestat în instanţă decizia ministrului, iar judecătorii au suspendat ordinul lui Igaş şi au hotărât ca Dobrin să fie repus în funcţie până la finalizarea procesului intentat MAI şi IGP.

Cine este blonda pentru care a murit Hardy

gypsanul

Baschetbalistul american Chauncey Hardy (23 de ani) a fost omorât din cauza unei fete de clasa a XI-a din Giurgiu. Interlopii din clanul lui Butoane au crezut că americanul îi făcea tinerei avansuri. Tânăra este Alina Florina Radu (foto stânga), are 17 ani şi este elevă la Liceul Teoretic „Tudor Vianu". Potrivit dirigintei Alinei, tânăra face parte dintr-o familie „de oameni muncitori" şi nu a fost implicată în niciun scandal până acum. „Am aflat şi eu de la televizor ce s-a înâmplat. Am auzit că are prieteni din această grupare, dar până acum nu au fost probleme. Nu a avut treabă cu vreun scandal. Părinţii ei sunt oameni muncitori. Mai mult mama ei a venit pe la şcoală", a spus profesoara. Alina învaţă la profil real, nu excelează la învăţătură dar, potrivit profesorilor, nu a avut corigenţe până acum.

Gypsanul, pericol public

Unul dintre motivele pentru care judecătorii au decis arestarea preventivă a lui Ionuţ Adrian Tănăsoaia (foto), zis Gypsanul, este şi faptul că „are domiciliul în aceeaşi localitate cu unii martori, precum şi posibilitatea de a se produce alte fapte cu consecinţe grave". De asemenea, judecătorii susţin că între lovitura dată de interlop şi decesul baschetbalistului există o legatură directă.

Trupul lui Hardy va fi repatriat

info

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, a declarat, ieri, că sicriul lui Hardy Chauncey va fi depus la Arena de Baschet după ce vor fi îndeplinite toate formalităţile la Ambasada Statelor Unite. Tot ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, a anunţat că trupul baschetbalistului american va mai fi ţinut în ţară cel mult trei zile până la repatriere.

Primarul a mai declarat că autorităţile au menţinut legătura cu familia baschetbalistului, însă cu mama acestuia discuţia a fost posibilă până la un moment dat, când aceasta „a intrat într-un şoc şi nu s-a mai putut discuta cu dumneaei".

hardy
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite