Concursul de rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie va fi organizat în 18 noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concursul de rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie va fi organizat duminică, 18 noiembrie, a anunţat Ministerul Sănătăţii, precizând că, la fel ca în anii trecuţi, acesta se va desfăşura în şase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

De asemenea, în a doua decadă a lunii octombrie Ministerul Sănătăţii va publica pe site-ul oficial www.rezidenţiat.ro toate amănutele privind metodologia şi condiţiile de participare, conform calendarului acţiunilor necesare pentru organizarea concursului, Tot în această perioadă s-a prevăzut demararea înscrierilor candidaţilor la concurs.

Ministerul Sănătăţii aminteşte că Guvernul a aprobat majorarea cifrei de şcolarizare prin rezidenţiat pentru anul universitar 2018-2019. Astfel, cifra de şcolarizare a fost stabilită la 5.415. Pentru anul universitar 2017-2018, cifra de şcolarizare prin rezidenţiat a fost de 4.000.

În cazul în care la finele repartiţiei candidaţilor promovaţi la concursul de rezidenţiat rămân locuri/posturi de rezident neocupate, Ministerul Sănătăţii poate organiza redistribuirea, la cerere, a candidaţilor care la concursul de rezidenţiat din sesiunea precedentă au fost declaraţi respinşi, deşi au obţinut punctajul minim de promovare stabilit de metodologia de concurs, aprobată prin ordinul comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului educaţiei naţionale, dar s-au clasat în afara numărului de locuri/posturi publicat la concurs.

Cum pot fi luaţi în evidenţă candidaţii din 2017

În situaţia în care în sesiunea anterioară nu există candidaţi cu punctaj de promovare sau după redistribuirea au mai rămas locuri/posturi neocupate, Ministerul Sănătăţii poate organiza, în primul semestru al anului următor, o sesiune extraordinară a concursului de rezidenţiat.

Aceste prevederi sunt aplicabile şi pentru candidaţii din sesiunea noiembrie 2017, în măsura în care la finele repartiţiei candidaţilor promovaţi la concursul de rezidenţiat din sesiunea noiembrie 2018 rămân locuri/posturi de rezident neocupate. Aceştia pot depune la Ministerul Sănătăţii cererii pentru a fi luaţi în evidenţă pentru situaţia în care în urma concursului menţionat rămân locuri/posturi neocupate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite