Concurenţă mare la admitere la UMF Bucureşti. Peste 3.000 de candidaţi pe 1.000 de locuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concurenţă mare şi în acest an la admiterea la medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, unde sunt 3.000 de candidaţi pe 1.000 de locuri disponibile la buget. Alte 440 de locuri sunt disponibile la taxă, arată instituţia.

Aproximativ 3.000 de candidaţi s-au înscris la concursul de admitere, care are loc miercuri, 26 iulie 2017.

Astfel, potrivit unui comunicat remis Agerpres de UMF, pentru cele 520 locuri la Facultatea de Medicină s-au înscris 1.811 de candidaţi, pentru Facultatea de Medicină Dentară — 547 de candidaţi/155 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie — 207 de candidaţi/155 de locuri, iar pentru FMAM — 431 de candidaţi/170 de locuri.

Pentru concurenţii ale căror medii de admitere nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat, sunt puse la dispoziţie alte 440 de locuri cu taxă, informează UMF.

„Medicina rămâne una dintre cele mai căutate specializări. Aş putea să spun că mare parte din cei mai buni absolvenţi de liceu se gândesc la medicină şi se pregătesc pentru admitere începând cu clasa a XI-a. Acest domeniu îi atrage pentru că, pe de-o parte, este o zonă mereu actuală, într-o continuă dinamică. Toţi tinerii inteligenţi, performanţi, care îşi doresc progres profesional şi mulţumire profesională găsesc în medicină diverse arii pe care să le poată dezvolta”, a precizat rectorul UMF Bucureşti pentru „Adevărul”.

Potrivit acestuia, dacă după 1989 interesul absolvenţilor de liceu s-a îndreptat, paradoxal, către alte facultăţi precum cele de studii economice sau drept, îndepărtându-se semnificativ de medicină, în ultimii ani asistăm la o repoziţionare a opţiunilor şi, în ceea ce priveşte admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti, se accentuează un interes crescut.

„Acest fapt demonstrează încă o dată că şcoala de medicină românească rămâne în registrul competiţiei şi al valorilor academice, atât prin dorinţa tinerilor candidaţi de a accede în universul cercetării ştiinţifice medicale, cât şi prin reputaţia pe care, de-a lungul istoriei sale, această Universitate şi-a creat-o şi poziţionându-se pe harta Universităţilor de profil ale lumii”, a declarat academicianul Ioanel Sinescu, rector al UMF „Carol Davila” Bucureşti, potrivit comunicatului transmis de Universitate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite