Companiile mari caută tineri pentru a-i angaja pe timpul verii. Care sunt cerinţele şi ce competenţe trebuie să deţină candidaţii pentru a fi selectaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
75% din angajatori vor să recruteze tineri în companii pe perioada verii FOTO Adevărul
75% din angajatori vor să recruteze tineri în companii pe perioada verii FOTO Adevărul

Cele mai importante atuuri în CV-urile tinerilor absolvenţi de facultate, care nu au mai fost angajaţi, sunt programele de internship şi stagiile de practică. Experienţa anterioară şi implicarea în activităţile extracuriculare le sporesc şansele în faţa potenţialilor angajatori, afirmă recrutorii.

Concret, în anul 2015, 75% din angajatori intenţionează să dezvolte programe de internship şi stagii de practică pentru studenţi. În medie, aceştia îşi doresc să găsească cel puţin zece interni, arată un raport publicat de hipo.ro. 

Potrivit documentului, numărul poziţiilor scoase la concurs a crescut cu 3 procente faţă de anul precedent, cele mai multe oportunităţi pentru tineri fiind deschise în Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, Braşov şi Oradea. Absolvenţii de studii superioare interesaţi de obţinerea unui loc de muncă pot participa la Târgul virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi, care are loc până pe 17 august. 

„În ultima perioadă am observat dorinţa tinerilor de a se angaja pe timpul verii la care se adaugă interesul companiilor de a recruta candidaţi entry-level în lunile iulie – august – septembrie. În plus, pentru că activităţile extracurriculare contează cel mai mult în 2015 în recrutarea de juniori, companiile participante la Târgul virtual Hipo.ro pentru absolvenţi s-au adaptat şi au lansat astfel de programe în exclusivitate în cadrul evenimentului, din dorinţa de a contribui la integrarea tinerilor pe piaţa forţei de muncă şi de a le oferi un cadru potrivit de învăţare”, a declarat Andra Costea, manager de proiect. 

Cele mai relevante, în opinia companiilor, sunt experienţa anterioară, programele de internship şi stagiile de practică, în timp ce specializarea de la facultate şi masterul urmat sunt abia pe locul patru în topul importanţei. De asemenea, pe locul cinci la capitolul cerinţe ale companiilor se situează cunoaşterea a două limbi străine. 

Implicarea în activităţi extracurriculare, esenţială 

De departe, însă, cel mai important criteriu este implicarea în activităţile extracuriculare, dat fiind faptul că ele pun în evidenţă spiritul de iniţiativă şi dorinţa de dezvoltare profesională şi continuă, afirmă angajatorii. Alte abilităţi considerate a fi relevante pentru selecţia candidaţilor sunt abilităţile acestora de comunicare, atitudinea pozitivă faţă de job, adaptarea uşoară la schimbări şi orientarea către rezultate. 

„Ne propunem să identificăm candidaţi cu potenţial, pasionaţi de domeniul logisticii si transporturilor, cărora să le transmitem din experienţa specialiştilor noştri şi pe care să ȋi păstrăm, ulterior, ca membri ai echipei. Experienţa acestui program poate oferi tinerilor absolvenţi ocazia de a se familiariza cu procesele, procedurile, cultura organizaţională şi mediul de lucru din cadrul unei companii de logistică şi transporturi cu tradiţie, performanţă şi expertiză solidă ȋn acest domeniu”, arată reprezentantul unei companii de transport care face operaţiuni şi în România. 

Câteva dintre companiile care au stand virtual în cadrul târgului online dedicat studenţilor şi proaspăt absolvenţilor sunt: Libra Internet Bank, ProCredit Bank, PIRAEUS BANK, ING Bank, Unicredit Tiriac Bank, E-Securities, Asseco South Eastern Europe Romania, dcs plus, H Grup IT Expert, IBM Global Delivery Center Eastern Europe, Microsoft, Misys Banking Systems, Camline, UPC Romania, Brainspotting, etc.

locuri de munca

Pe aceeaşi temă:

RAPORT Cum va arăta piaţa muncii în 2015. Candidaţii cu experienţă sunt căutaţi de specialiştii în recrutare

Peste 70% dintre angajatori sunt optimişti că vor face angajări în decursul acestui an, însă, faţă de anii precedenţi, companiile sunt în căutarea specialiştilor cu experienţă. Şi oportunităţile de carieră pentru juniori sunt mai multe, arată cel mai recent studiu hipo.ro, intitulat „Cum va arăta piaţa muncii în 2015”. Concret, 89% dintre angajatori vor oferi în 2015 joburi pentru persoanele cu experienţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite