Comisarul CEDO Nils Muižnieks, interesat de legislaţia privind minorii şi regimul lor de detenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Legislaţia privind minorii români, de interes pentru comisarul pentru drepturile omului FOTO Adevărul
Legislaţia privind minorii români, de interes pentru comisarul pentru drepturile omului FOTO Adevărul

Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei (CEDO), Nils Muižnieks, s-a arătat interesat, în cadrul unei discuţii purtate joi cu reprezentanţii CSM, de legislaţia privind minorii, de modul în care aceştia sunt judecaţi, precum şi de regimul lor de detenţie.

„S-a interesat de regimul de detenţie al minorilor, pentru că odată cu modificarea legilor privind dreptul penal şi procedură penală s-a modificat şi regimul de detenţie al minorilor. (…) I-am explicat situaţia de tranziţie în materia drepturilor minorilor, despre existenţa Tribunalului Specializat de minori la Braşov şi a completelor specializate la celelalte instanţe”, a declarat, în urma întâlnirii, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Adrian Bordea.

Şeful CSM a precizat că oficialul european a fost mai puţin interesat de problematica legată de romi, fiind preocupat în schimb de dosarele pe care România le are la CEDO.

„Am explicat că regimul de detenţie în România deja a făcut obiectul unor sesizări la CEDO, pentru care România a fost condamnată, iar, din nefericire, aţi văzut scoreboard-ul acela, în care România, din nefericire, este pe ultimul loc, la finanţarea justiţiei. Lucrul acesta cred că va atrage atenţia Executivului să dimensioneze altfel structura bugetară”, a mai spus Bordea.

Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Nils Muižnieks, a fost primit, joi, la sediul CSM. El a efectuat alte două vizite, la Ministerul Justiţiei şi, respectiv, la Ministerul Afacerilor Externe.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite