Comandantul Liviu Iliescu, ucis pe nava "Morning Cloud"?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul General s-a sesizat ieri din oficiu cu privire la comiterea infracţiunii de omor asupra comandantului navei "Morning Cloud", Liviu Iulian Iliescu. Primele investigaţii arată că

Parchetul General s-a sesizat ieri din oficiu cu privire la comiterea infracţiunii de omor asupra comandantului navei "Morning Cloud", Liviu Iulian Iliescu.

Primele investigaţii arată că acesta ar fi dispărut pe 23 mai, în timp ce vasul se afla în apele Oceanului Atlantic. În urma cercetărilor efectuate în cabina comandantului au fost identificate pete de culoare roşie, ce păreau a fi de sânge. Ministerul Justiţiei a transmis ieri Departamentului de Justiţie al SUA cererea de asistenţă judiciară în acest caz.

"Părea că nu e lăsat să vorbească"

"Nu am cuvinte. Nu ştiu ce să vă spun. Nouă nu ni s-a spus nimic!", au fost primele cuvinte ale Iulianei Iliescu, soţia comandantului Liviu Iliescu, la aflarea veştii că procurorii români s-au sesizat cu privire la uciderea soţului său. Iuliana Iliescu povesteşte că a simţit o schimbare în momentul în care nava a părăsit Grecia şi a plecat spre SUA. "De atunci, convorbirile noastre nu au mai fost la fel. De parcă era tot timpul cineva cu el şi nu-l lăsa să vorbească la telefon."

Avea probleme cu echipajul

Soţia lui Iliescu ne-a explicat că, înainte de plecarea din Grecia, soţul ei a cerut să fie debarcat. El a solicitat companiei Zodiac Maritime Agencies să fie schimbat înainte de plecarea spre Statele Unite. Cererea i-a fost însă refuzată, pentru că în contract era prevăzut un voiaj de 6 luni iar el nu efectuase decât 5.

Liviu Iliescu i-a povestit soţiei că este cel mai greu voiaj pe care l-a făcut în cei 25 de ani de carieră, că are mari probleme cu echipajul, majoritar de origine rusă. El se plângea că la bord se consumă băuturi alcoolice, fapt interzis de legislaţia maritimă, că marinarii nu vorbesc aproape deloc limba engleză şi cu mare greutate se poate impune în faţa lor.

Se pregătea pentru nunta de argint

Familia a exclus din start varianta sinuciderii. Liviu Iliescu era un om vesel, avea o căsnicie perfectă, iar la revenirea în ţară urma să sărbătorească 25 de ani de mariaj. Iuliana pregătise deja o petrecere mare, pentru nunta de argint, la care urma să fie invitaţi toţi prietenii şi toate rudele.

Soţia lui Iliescu speră că Liviu este încă în viaţă şi că s-a ascuns undeva pe navă, de teama echipajului. De la agenţia prin care s-a făcut ambarcarea rudele au fost informate că nava a ajuns în Portul New Orleans, urmând ca ieri să intre la dană pentru a descărca marfa, balastul şi rezervoarele de combustibil - locuri unde ar putea fi ascuns trupul comandantului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite