„Colaborare“ între SRI şi Poliţia Sibiu

„Colaborare“ între SRI şi Poliţia Sibiu

Comisarul Tiberiu Ivancea a fost promovat pe 1 decembrie 2011 pentru „merite excepţionale“

Fostul şef al Direcţiei Judeţene de Informaţii Sibiu, colonelul Valentin Giupană, a scăpat basma curată în dosarul în care era cercetat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Prin rezoluţia procurorului s-a dispus (...) neînceperea urmăririi penale faţă de Giupană Valentin pentru infracţiunea de părăsirea locului accidentului şi (...) pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă. Până în acest moment nu s-a formulat plângere împotriva soluţiei adoptate de procuror", se arată în răspunsul remis la solicitatea „Adevărul" de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Un accident „cu cântec"   

Pe 29 iulie, Valentin Giupană a intrat cu maşina de serviciu într-o intersecţie şi nu a acordat prioritate unui taxi care circula regulamentar, şi care în urma impactului a fost proiectat în gardul unei case. În urma accidentului, trei pasageri din taxi au ajuns la spital cu răni uşoare. După accident, Giupană a dispărut de la faţa locului.

  

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO DE LA LOCUL ACCIDENTULUI

Câteva zile mai târziu, întrebat unde era Valentin Giupană în seara în care a produs accidentul, şeful Poliţiei Sibiu, comisarul Tiberiu Ivancea, a făcut pentru „Adevărul" declaraţii absolut halucinante. Printre altele, a spus că, după accident, acesta l-a sunat, a refuzat transportul la spital, după care a plecat să se spele şi să se schimbe.

Avansat „la excepţional"

Declaraţiile făcute de (pe atunci comisarul) Tiberiu Ivancea pentru Adevărul au stârnit, la momentul respectiv, un adevărat scandal mediatic la nivel naţional, iar Parchetul a extins cercetările în dosarul lui Valentin Giupană şi la părăsirea locului accidentului. La patru luni de la accident, chiar de Ziua Naţională, Tiberiu Ivancea a fost avansat în grad înainte de termen, „pentru merite excepţionale", devenind comisar-şef de poliţie.

"Deci nu a părăsit locul accidentului, se ştia. Deci a sunat pe... M-a sunat pe mine, care eram acolo.''
Tiberiu Ivancea şeful IPJ Sibiu, la trei zile după accident

ASCULTAȚI DECLARAȚIILE COMPLETE DATE DE ȘEFUL IPJ SIBIU LA TREI ZILE DUPĂ ACCIDENT ÎN FIȘIERUL AUDIO ATAȘAT

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările