Colaborare între România şi Republica Moldova în domeniul terapiei intensive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă şi societatea omoloagă din Republica Moldova au încheiat un protocol de colaborare în domeniul terapiei intensive. Fuziunea capătă şi mai multă importanţă pe fondul instabilităţii regionale, punctează specialiştii.

„Ministerul Sănătăţii a achiziţionat şi pus la dispoziţia guvernului Republicii Moldova un număr de cinci autosanitare pentru serviciul protecţiei civile şi situaţiilor excepţionale”, a arătat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

„În prezent, Şcoala românească de ATI se bucură de un succes fără precedent, aspect care se datorează şi faptului că unul dintre obiectivele majore şi constante ale Societăţii din ultimii ani a fost dezvoltarea relaţiilor de colaborare naţionale, regionale şi internaţionale, obiectiv atins în mod remarcabil şi de Congresul SRATI 2014, prin participarea unui număr record de speakeri străini: 46”, a declarat profesorul Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Specialiştii au arătat că specialitatea de anestezie şi terapie intensivă este una dintre cele mai dificile şi înregistrează unul dintre cele mai mari deficite de profesionişti.

„Avem o profesie care ne lansează permanent provocări, iar de-a lungul timpului am demonstrat că nu ceea ce faci este impotant, ci cum faci acel lucru”, a spus şi conferenţiarul Bubenek.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite