Codul roşu pe Dunăre prelungit până mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hidrologii menţin avertizările de Codul roşu pe Dunăre la Brăila şi de Codul portocaliu pe sectorul Cernavodă-Tulcea, aferent judeţelor Galaţi, Brăila, Constanţa şi Tulcea, până mâine. Începând de luni până în 14 iulie se menţine Codul portocaliu pe sectorul Brăila-Galaţi şi la Tulcea.

Cod galben de ploi în judeţul Galaţi până duminică la ora 21.00/ Alertă pe Prut

Galaţi: Nivelul Dunării creşte din nou!

De asemenea, se menţine Codul portocaliu, în intervalul 11-12 iulie, pe Dunăre, pe sectorul Cernavodă-Tulcea, aferent judeţelor Galaţi, Brăila, Constanţa şi Tulcea şi în intervalul 12-14 iulie pe sectorul Brăila-Galaţi şi la Tulcea, aferente judeţelor Brăila, Galaţi şi Tulcea.

Având în vedere situaţia hidrologică actuală, prognoza evoluţiei situaţiei hidrometeorologice din Bazinul Dunării, amonte de intrarea în ţară (Baziaş), precum şi exploatarea Sistemului Hidroenergetic Porţile de Fier, hidrologii menţin Codul roşu, în intervalul de 11-12 iulie, pe Dunăre, la Brăila.

Hidrologii au anunţat astăzi şi o avertizare de Cod galben de inundaţii pe Mureş, Olt, Suceava, Moldova, Bistriţa, Trotuş, Putna, Başeu, Jijia, Bârlad, avertizarea fiind valabilă până luni, la ora 16.00.

În acelaşi interval a fost emisă avertizare de Cod galben pe sectorul Olteniţa-Călăraşi, aferent judeţului Călăraşi.

În intervalul 12-14 iulie avertizarea e valabilă pe sectorul Cernavodă-Vadu Oii şi la Isaccea, aferente judeţelor Constanţa şi Tulcea, iar în intervalul 15-18 iulie în prima zi la Cernavodă şi pe sectorul Brăila-Galaţi (judeţele Constanţa, Brăila, Galaţi şi Tulcea) şi până la sfârşitul intervalului numai pe sectorul Isaccea-Tulcea (judeţul Tulcea).

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a anunţat, menţinerea nivelurilor peste cotele de pericol, inundaţie şi atenţie, din cauza propagării viiturii formate anterior.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite