Codul Civil, cu „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Codul civil – 2011 – pe înţelesul tuturor”
„Codul civil – 2011 – pe înţelesul tuturor”

Ziarul „Adevărul”, în parteneriat cu Casa de Avocatură „Pop&Savin şi Asociaţii”, pune la dispoziţia cititorilor, începând de astăzi, volumul „Codul civil – 2011 – pe înţelesul tuturor”, care a intrat în vigoare la 1 octombrie.

În cele 464 de pagini puteţi găsi principalele modificări pe care le introduce actul normativ. Volumul costă 9,99 lei şi poate fi achiziţionat numai împreună cu ziarul „Adevărul", de la toate punctele de difuzare a presei, de la magazinele din reţeaua Mic.ro sau poate fi cumpărat online pe www.adevarulshop.ro.

Odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Civil s-a produs o schimbare extrem de importantă pentru societatea românească şi anume unificarea caracterului dreptului privat. Mai exact, ramurile de drept civil şi de drept comercial au ca izvor unic Codul Civil.

Codul Civil conţine 2.664 de articole, grupate în şapte Cărţi. Noutăţi absolute sunt capitolele dedicate „Logodnei" şi „Dezmoşteniri". Noul Cod Civil aduce modificări esenţiale şi în privinţa partajului bunurilor, divorţului, testamentului sau arendei.

De asemenea, s-a introdus şi pensia de întreţinere în caz de divorţ, chiar dacă nu există copii minori, în situaţia în care soţul care pierde procesul are o avere considerabil mai mare decât a celui care l-a câştigat.

Infidelitatea îi poate costa mult pe cei căsătoriţi, conform noului Cod Civil, iar contractul prenupţial va putea fi îmbunătăţit şi în timpul mariajului. Spre exemplu, partenerul nevinovat care suferă un prejudiciu prin desfacerea căsătoriei poate cere celui vinovat să-l despăgubească. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite