Cod portocaliu de ploi în 14 judeţe: inundaţii în Capitală, bolovani căzuţi pe DN10

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi abundente în 14 judeţe, avertizarea fiind valabilă până miercuri, la ora 20.00. În zonele vizate se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi 50 - 60 de litri pe metru pătrat şi, pe arii restrânse, 80 - 90 de litri pe metru pătrat.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis codul portocaliu pentru judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Brăila, Buzău, Prahova, Constanţa, Tulcea şi zona de munte a judeţului Dâmboviţa. 

Peste 60 de gospodării din Bucureşti şi Ilfov au fost inundate în urma ploilor abundente

În noaptea de marţi spre miercuri, pompierii de la ISU Bucureşti - Ilfov au fost solicitaţi să intervină în 60 de cazuri de inundaţii în subsoluri ale imobilelor sau în locuinţe din cauza ploilor abundente.

Apelurile de urgenţă pe numărul 112 din cauza inundaţiilor au început să sosească în dispeceratul pompierilor de marţi, începând cu ora 17.

În Bucureşti, cele mai multe solicitări au fost pentru locuinţe de pe şoseaua Fundeni, strada Dealu Cotmeana, strada Livezilor, strada Bihor, strada Walter Mărăcineanu, strada Gheorghe Petre, Şoseaua Bucureşti - Urziceni, strada Periniţa, Anton Pann, strada Gramont şi strada Mihai Viteazu.

Cele mai multe intervenţii ale pomierilor de la ISU Bucureşti-Ilfov sunt în judeţul Ilfov, în localitatea Pantelimon. De asemenea, a fost nevoie de intervenţia cu motopompe şi în localităţile Cernica şi Afumaţi.

DN 10, Buzău - Braşov, închis în zona Siriu din cauza bolovanilor căzuţi pe şosea în urma ploilor. Circulaţia feroviară, întreruptă în gara din Galaţi din cauza inundaţiilor

Drumul Naţional (DN) 10, Buzău - Braşov, a fost închis în noaptea de marţi spre miercuri, în zona localităţii Siriu, din cauza căderilor de bolovani de pe versanţi, în urma ploilor abundente. Ruta ocolitoare pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone este Buzău – DN 10 – Cislău – DJ 102 B – Vălenii de Munte – DN 1 A – Cheia – Săcele – Braşov, conform sursei citate.

Probleme din cauza ploilor abundente sunt şi în municipiul Galaţi, unde traficul feroviar este blocat la ora transmiterii acestei ştiri, potrivit centrului Infotrafic.

Sursa citată a anunţat că macazurile au fost acoperite de apă, astfel că trenurile nu mai pot pleca din gară.

De asemenea, nici locomotivele nu pot intra în gară.

Prahova: Cincisprezece localităţi afectate în urma ploilor torenţiale; DN 1B şi zeci de gospodării, inundate

Cincisprezece localităţi din judeţul Prahova au fost afectate de inundaţii, în noaptea de marţi spre miercuri, pompierii intervenind pentru evacuarea apei din zeci de gospodării, dar şi de pe drumul naţional (DN) 1 B, unde două TIR-uri s-au ciocnit din cauza apei de pe carosabil.

Ploaia torenţială a provocat inundaţii în 15 oraşe şi comune din judeţul Prahova, pompieri intervenind pentru evacuarea apei din zeci de gospodării, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae.

Astfel, au fost înregistrate inundaţii în oraşele Ploieşti, Vălenii de Munte, Urlaţi, Băicoi, Boldeşti Scăieni şi în comunele Dumbrăveşti, Podenii Noi, Bărcăneşti, Berceni, Ariceştii Rahtivani, Blejoi, Măgurele, Măneciu, Valea Călugărească, Vărbilău, unde apa a intrat în opt locuinţe, 25 de curţi şi grădini, precum şi într-un beci.

Inundaţiile au afectat, de asemenea, şi DN 1 B Ploieşti – Buzău unde, în satul Loloiasca, pe o lungime de un kilometru şi jumătate, carosabilul a fost acoperit cu apă care a ajuns până la zece centimetri, potrivit sursei citate.

Din cauza apei de pe carosabil, pe acest tronson de drum două TIR-uri s-au ciocnit, unul intrând în spatele celuilalt.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite