UPDATE Cod galben de ploi emis pentru mai multe judeţe din ţară în cea mai călduroasă zi din an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANM a emis o avertizare de cod galben de ploi pentru judeţul Buzău FOTO Arhivă
ANM a emis o avertizare de cod galben de ploi pentru judeţul Buzău FOTO Arhivă

Meterologii au emis, luni, mai multe atenţionări de cod galben de ploi şi vijelii pentru judeţele din ţară. De asemenea, aceştia au anunţat că astăzi este cea mai călduroasă zi din an, fiind emisă şi o avertizare de cod portocaliu pentru vestul şi sud-vestul ţării.

UPDATE Zona de munte a judeţului Suceava (inclusiv localităţile Moldova Suliţa, Breaza, Fundu Moldovei, Vatra Dornei, Broşteni) se află, până la ora 19:30, sub avertizare de cod galben de ploi. 

Se vor semnala cantităţi de precipitaţii ce vor atinge şi depăşi 25 l/mp, descărcări electrice, grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

UPDATE Meteorologii au emis luni o avertizare de cod galben de ploi valabilă până la ora 18.30 pentru judeţul Mureş (local în nordul judeţului) şi pentru judeţul Harghita (local în nordul judeţului). 

Se vor semnala intensificări ale vântului, care trecător pot lua şi aspect de vijelie, grindină de dimensiuni mici şi medii, descărcări electrice şi ploi cu caracter de aversă ce pot depăşi 20 de litri/metru pătrat.

UPDATE Zona de munte a judeţului Bistriţa-Năsăud şi zona munte din estul judeţului Maramureş se află, până la ora 17:20, sub avertizare de cod galben de ploi. 

Se vor semnala averse cu cantităţi de apă ce vor depăşi izolat 25 l/mp, descărcări electrice frecvente şi grindină de dimensiuni mici.

UPDATE Judeţul Buzău a ieşi de sub incidenţa codului galben de vijelii.


Meteorologii au anunţat că, până la ora 16:00, zona de deal şi de munte a judeţului Buzău se află sub atenţionare de cod galben de vijelii. 

Se vor semnala căderi de grindină de mici dimensiuni, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi cantităţi de precipitaţii ce pot atinge şi depăşi 20 l/mp.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite