Cod galben de ploi pentru 17 judeţe din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe judeţe din ţară se află sub Cod galben de ploi FOTO Adevărul
Mai multe judeţe din ţară se află sub Cod galben de ploi FOTO Adevărul

Mai multe judeţe din ţară ase află luni, până la ora 23.00, sub Cod galben de ploi însemnate cantitativ. Specialiştii precizează că în unele zone cantităţile de apă vor depăşi chiar şi 70 de litri pe metru pătrat.

Potrivit unei avertizări emise de Adminsitraţia Naţională de Meteorologie (ANM), luni, până la ora 23.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile din sudul, centrul şi estul ţării unde va ploua pe arii extinse. 

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, în nordul Munteniei, precum şi în jumătatea sudică a Moldovei, cantităţile de apă vor depăşi local 30 - 40 de litri pe metru pătrat şi izolat 60 - 70 de litri pe metru pătrat.

De altfel, specialiştii precizează că în restul Munteniei, inclusiv în municipiul Bucureşti, în Dobrogea şi în jumătatea de nord a Moldovei, se vor cumula, în general, cantităţi de apă de 15 - 20 de litri pe metru pătrat.

Judeţele vizate de Codul galben de furtuni sunt Suceava, Bistriţa Năsăud, Mureş, Harghita, Neamţ, Bacău, Vaslui, Galaţi, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Braşov şi Covasna.

cod galben
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite