METEO Vremea rămâne instabilă în următoarele zile, iar începutul săptămânii va aduce ploi torenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce mai multe judeţe s-au aflat vineri sub avertizări cod galben de ploi, Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că nu vom scăpa de precipitaţii nici în acest weekend, iar la începutul săptămânii viitoare va ploua torenţial, iar aversele vor fi însoţite de descărcări electrice în mai multe regiuni.

UPDATE Toate regiunile au ieşit de sub incidenta avertizării meteorologice.

UPDATE Avertizarea cod galben pentru judeţul Covasna a fost prelungită până la ora 20.00, anunţă meteorologii. Judeţele Argeş şi Dâmboviţa au ieşit de sub incidenţa codului.

Tot până la ora 20.00 a fost emisă o avertizare cod galben şi pentru judeţul Braşov.

UPDATE Meteorologii au emis, începând cu 17.50, o nouă avertizare cod galben de ploi valabilă pentru judeţele Mehedinţi, Gorj şi Dolj. Până la ora 18.50, în aceste regiuni vor fi frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, iar cantitatea de precipitaţii ar putea ajunge până la 20 de litri pe metru pătrat.

UPDATE O nouă avertizare cod galben de ploi, valabilă până la 18.30, a fost emisă şi pentru judeţul Covasna. În această perioadă se vor semnala ploi insoţite de descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni, iar cantitatea de precipitaţii ar putea atinge 25 de litri pe metru pătrat.

Meteorologii au emis cod galben de ploi pentru partea centrală a judeţului Argeş (inclusiv municipiile Piteşti şi Mioveni), precum şi pentru judeţul Dâmboviţa. Avertizarea este valabilă până la ora 18.30.

Vremea în următoarele trei zile

Sâmbătă, vremea va rămâne caldă, însă vor apărea izolat precipitaţii de scurtă durată însoţite de descărcări electrice cu precădere în Moldova. Va ploua însă şi în restul regiunilor, cu excepţia Dobrogei şi Olteniei. Vor fi 33 de grade în Muntenia şi Oltenia, 31 în Dobrogea şi 30 de grade în regiunile din vestul ţării, dar şi în Moldova. Maximele termice vor ajunge până la 29 de grade Celsius în Transilvania şi 27 de grade în Maramureş.

Duminică, ploile vor ocoli jumătatea de vest a ţării, astfel că se vor înregistra averse de scurtă durată mai ales în centrul şi estul ţării. Maximele termice vor atinge 34 de grade în Oltenia, 33 în Muntenia şi 32 de grade în Banat şi Crişana. În restul ţării maximele termice se vor situa în jurul valorii de 29 de grade Celsius, iar precipitaţiile se vor manifesta cu precădere în Moldova, însă vor fi condiţii de ploi slabe şi în Muntenia, Dobrogea şi Transilvania.

Începutul săptămânii aduce ploi în toată ţara, dar temperaturi mai mari decât cele înregistrate în weekend. Vor cădea averse însoţite de descărcări electrice în Banat, Crişana şi Moldova, iar izolat va ploua în Oltenia şi Transilvania. Vor fi 36 de grade în Muntenia şi Oltenia, 33 în Dobrogea şi 32 în Banat. În restul regiunilor temperaturile se vor situa în jurul valorii de 30 de grade Celsius.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite