Vin furtuni în aproape toată ţara. Cod galben de vijelii în 28 de judeţe, de luni până marţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După valul de caniculă din ultima perioadă, meteorologii au emis o avertizare Cod galben de furtuni, valabil luni în aproape toată ţara. Specialiştii susţin că instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele vizate. Concret, până marţi se află sub Cod galben de furtuni zonele montane şi Banatul, Crişana, Maramureş, vestul Olteniei, nordul Moldovei dar şi arii restrânse din celelalte regiuni.

„Vor fi averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt şi vijelii, în timp ce cantităţile de apă vor depăşi, izolat, 50 - 60 de kilometri pe oră”, au explicat meteorologii care se aşteaptă la furtuni puternice precum cea din 20 iunie din Mureş, pe care localnicii au descris-o ca având forţa unei tornade. 

În Muntenia însă luni, temperaturile vor atinge 35 de grade iar disconfortul termic va fi ridicat. Şi în Capitală, vremea va rămâne călduroasă, cerul va fi variabil, iar pe seară este posibil să avem parte de instabilitate atmosferică. 

Noaptea sunt şanse să plouă, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie. În Maramureş şi în dealurile Crişanei mercurul din termometre se va ridica până la 25 de grade Celsius. 

Cum va fi vremea marţi

Marţi, vremea rămâne instabilă, cu înnorări temporar accentuate şi averse pe arii restrânse, dar şi cu descărcări electrice şi intensficări de vânt ce vor lua aspect de vijelie, notează ANM. 

Valorile termice diurne vor fi în scădere în toate regiunile, în cele vestice, nordice şi centrale vor ajunge să caracterizeze o vreme răcoroasă pentru acesta dată, iar în rest se vor încadra în limitele normale ale perioadei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 grade în Maramureş şi 31 de grade, izolat în Muntenia şi Dobrogea, iar cele minime, se vor situa, în general, între 12 şi 20 de grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite