UPDATE Ninsori şi viscol de vineri până duminică în sudul ţării. Dragnea le-a cerut prefecţilor să stea în alertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANM a anunaţat intensificări ale vântului de peste 60-70 kilometri pe oră. Foto Mihaela Cojocariu
ANM a anunaţat intensificări ale vântului de peste 60-70 kilometri pe oră. Foto Mihaela Cojocariu

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat joi că în vremea se va înrăutăţi începând de vineri în partea de sud a ţării, fiind aşteptate ninsori şi intensificări ale vântului de peste 60-70 kilometri pe oră. Vicepremierul Liviu Dragnea le-a cerut prefecţilor să fie pregătiţi pentru ninsorile din zilele următoare.

UPDATE:  Vicepremierul Liviu Dragnea a cerut prefecţilor, joi, în cadrul comandamentului de iarnă de la Guvern, să fie în alertă maximă, să constituie servicii de permanenţă şi să monitorizeze sistemele de intervenţie pentru prevenirea situaţiilor dificile în zilele următoare, când sunt anunţate ninsori, potrivit Mediafax.

Vremea se va înrăutăţi în aproape toată ţara începând de vineri seară, fiind aşteptate ninsori şi intensificări ale vântului de peste 60-70 km/h în jumătatea de sud, precum şi ger în est şi sud-est, potrivit unei informări emise joi de Administraţia Naţională de Meterorologie (ANM).

Vicepremierul Dragnea le-a solicitat prefecţilor să verifice din timp disponibilul şi mijloacele prevăzute în planul de intervenţie pentru iarnă, atât în privinţa contractelor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) pe drumurile naţionale, cât şi contractele autorităţilor locale pe celelalte drumuri.

Peste 2.600 de utilaje pregătite

Reprezentantul CNADNR la comandament a precizat, de altfel, că sunt asigurate stocurile de sare, nisip şi motorină pentru două luni, iar circa 2.650 de utilaje sunt pregătite să intervină.

Dragnea a cerut totodată prefecţilor să instituie serviciile de permanenţă la autorităţile locale, mai ales în zonele cu avertizări, şi să informeze populaţia şi presa.

Vicepremierul a mai arătat că restricţiile de circulaţie pe drumurile publice trebuie să fie aplicate cu fermitate, atunci când sunt necesare, dar cu stricta respectare a condiţiilor legii şi asigurarea prezenţei poliţiştilor pe drumurile publice.

UPDATE Guvernul a convocat la ora 13.00 comandamentul de iarnă în urma avertizării făcută de meteorologi.

UPDATE ANM a anunţat că în intervalul 24 ianuarie, ora 18 – 26 ianuarie, ora 12 vremea se va înrăutăţi şi vor fi precipitaţii în toată ţara. Va ninge şi se va depune strat consistent de zăpadă în Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Dobrogei, în sudul Moldovei, precum şi în zona Munţilor Banatului, a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. 

Cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe arii restrânse 20 l/mp în 24 de ore. Vântul se va intensifica cu precădere în sudul şi sud-estul ţării, unde va avea viteze de peste 60, 70 km/h, viscolind ninsoarea.

Totodată, vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei în Banat, sudul Dobrogei, iar la începutul intervalului şi în sudul Olteniei.

De asemenea,vremea se va răci, mai ales în estul şi sud-estul ţării,  unde va deveni geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor.

UPDATE Meteorologii au ems un Cod galben de polei valabil pentru judeţele Arges, Dambovita, Ilfov, Ialomita şi în municipiul Bucureşti precum şi drumurile naţionale şi europene aferente.

Vizate sunt judeţele  Vâlcea, Dolj, Gorj, Olt, inclusiv drumurile naţionale şi europene aferente şi municipiile Drăgăşani, Târgu. Jiu, Craiova, Slatina.

Din cauza condiţiilor meteo, vizibilitatea va scădea local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri

Nu s-au înregistrat evenimente rutiere din cauza vremii

Potrivit Centrului Infotrafic din Poliţia Română, la această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii, nici probleme semnificative privind fluenţa traficului pe arterele principale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite