UPDATE Coduri de ceaţă şi vânt puternic în mai multe judeţe din ţară. Prima ninsoare din acest sezon, la Rânca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANM a anunţat ceaţă în Dobrogea FOTO Adevărul
ANM a anunţat ceaţă în Dobrogea FOTO Adevărul

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de ceaţă în Dobrogea, fiind afectate drumurile naţionale şi cele europene, dar şi autostrada A2. De altfel, luni noapte a nins pentru prima dată în acest sezon, la Rânca, unde stratul de zăpadă a atins trei centimetri, potrivit specialiştilor.

UPDATE Meteorologii au emis şi Cod galben în judeţul Caraş-Severin, dar şi în zona de deal a judeţului Arad. Se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor atinge 65 - 70 de kilometri pe oră şi izolat 75 de kilometri pe oră. Avertizarea e valabilă între orele 13.10 - 16.10.

UPDATE  Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un Cod galben de vânt puternic valabil între orele 10.00 - 13.00 în judeţul Caraş Severin. Potrivit avertizării, se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor atinge 65 - 70% de kilometri pe oră.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, avertizarea de ceaţă din Dobrogea este valabilă între orele 08.00 - 11.00, timp în care vizibilitatea va fi redusă sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Nu doar circulaţia de pe A2 va fi îngreunată, ci şi cea de pe autostrăzile A2 şi A3, conform Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române. De asemenea, traficul rutier se desfăşoară cu greutate în judeţele Covasna, Cluj, Giurgiu, Ialomiţa, Hunedoara.

Porturile din Constanţa, închise din cauza ceţii

Potrivit Căpităniei Zonale Constanţa, manevrele de încărcare şi descărcare ale navelor au fost sistate în Portul Mangalia, începând cu ora 01.30, anunţă Mediafax.

Ulterior, în jurul orei 05.00, acestea au fost suspendate şi în porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud - maritim şi fluvial şi Midia.

Tot din cauza vizibilităţii, de sub jumătate de milă marină, în condiţii de ceaţă, a fost sistat şi traficul de barje pe Canalul Dunăre - Marea Neagră prin ecluza de la Agigea.

Toate manevrele şi operaţiunile portuare, precum şi traficul pe Canalul Dunăre - Marea Neagră prin ecluza de la Agigea vor fi reluate imediat ce condiţiile meteorologice se vor îmbunătăţi.

Prima ninsoare, la Rânca

Condiţiile meteo nu vor fi favorabile în perioada următoare, susţin meteorologii, care au anunţat deja că la Rânca a nins luni noapte pentru prima dată în acest sezon.

Concret, stratul de zăpadă a avut trei centimetri, iar drumarii au împrăştiat material antiderapant, relatează digi24.ro. Potrivit sursei citate, în zonă se va interveni cu utilaje de deszăpezire dacă va fi necesar.

Începând cu 20 noiembrie vremea se va răci în toată ţara, fiind aşteptate precipitaţiile mixte, în special ninsorile.

Porturile maritime şi fluviale constănţene au fost închise, marţi dimineaţă, din cauza ceţii dense, vizibilitatea scăzând pe mare sub un kilometru.

Pe aceeaşi temă:

Circulaţie îngreunată pe mai multe artere rutiere din ţară. Care sunt judeţele cu vizibilitate redusă din cauza ceţii

Autorităţile atenţionează că pe mai multe artere rutiere din ţară se circulă în condiţii de ceaţă densă. Astfel, acestea sfătuiesc şoferii să adapteze viteza la condiţiile meteo şi să nu se angajeze în depăşiri riscante.

METEO Vremea până la sfârşitul lunii. Se răceşte începând cu 20 noiembrie, de când sunt aşteptate şi ninsorile

Meteorologii au emis prognoza meteo valabilă pentru următoarele două săptămâni (17 – 30 noiembrie), potrivit căreia maximele se vor înregistra în continuare peste cele normale ale perioadei. Însă începând cu 20 noiembrie vremea se va răci în toată ţara, fiind aşteptate precipitaţiile mixte, în special ninsorile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite