Cod galben de ceaţă în Caraş-Severin, Arad şi Timiş. Cod galben de inundaţii în mai multe bazine hidrografice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au emis, duminică, o avertizare cod galben de ceaţă pentru judeţele Caraş-Severin, Arad şi Timiş, până la ora 11.00, fiind anunţate şi ploi care pot cumula până la 15 litri pe metru pătrat. De asemenea, poliţiştii anunţă că vizibilitatea este redusă şi în judeţul Cluj, pe DN 1, între Izvorul Crişului – Căpuş.

Potrivit meteorologilor, până la ora 11.00, se va înregistra ceaţă densă care va reduce vizibilitatea pe alocuri sub 50 de metri în mai multe zone din judeţele Caraş-Severin, Arad şi Timiş. Ceaţa va fi însoţită de ploi care pot cumula 10-15 litri pe metru pătrat.

La rândul lor, reprezentanţii Centrului Infotrafic anunţă că traficul rutier se desfăşoară îngreunat din cauza ceţii dense, vizibilitate sub 50 de metri, pe DN 1 (E60) Izvorul Crişului – Căpuş, în judeţul Cluj.

”Având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de vreme rea (ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, ninsori viscolite în zona înaltă de munte), recomandăm conducătorilor auto să conducă prudent şi să adapteze viteza de deplasare la condiţiile de drum”, anunţă poliţiştii.

Meteorologii au transmis o informare de ninsori moderate cantitativ la munte şi intensificări ale vântului în regiunile sud-estice, valabilă până duminică, la ora 20.00.

Cod galben de inundaţii în mai multe bazine hidrografice

Hidrologii au emis, la rândul lor, o avertizare cod portocaliu de inundaţii pentru râul Tur din judeţul Satu-Mare, valabilă până duminică, la ora 12.00, dar şi o avertizare cod galben pentru bazine hidrografice din mai multe judeţe, valabilă până la miezul nopţii. Se vor înregistra inundaţii locale, scurgeri de pe versanţi şi creşteri ale debitelor.

Potrivit hidrologilor, până duminică, ora 12.00, se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite, cu depăşiri ale cotelor, pe râul Tur – aval acumularea Călineşti Oaş, sector îndiguit (judeţul Satu Mare).

Pentru această zonă este emisă o avertizare cod portocaliu. De asemenea, este în vigoare, tot până duminică la ora 12.00, o avertizare cod galben pentru râurile din bazinele hidrografice: Iza (judeţul Maramureş), Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud), Crişul Repede – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu (judeţele Sӑlaj, Cluj şi Bihor), Arieş – bazin superior şi mijlociu (judeţele Cluj şi Alba).

În plus, sunt vizate de o avertizare cod galben râurile din bazinele hidrografice: Tur (judeţul Satu Mare), Lӑpuş (judeţul Maramureş), Crasna, Barcău (judeţele Satu Mare, Sălaj şi Bihor), Crişul Negru (judeţele Bihor şi Arad) şi Crişul Alb (judeţele Hunedoara şi Arad), până duminică, la miezul nopţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite