Cod galben de caniculă. Capitala şi 19 judeţe din sud şi sud-est, sub avertizare de caniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România se află sub Cod galben de caniculă
România se află sub Cod galben de caniculă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a a prelungit până marţi avertizare de Cod galben de caniculă emisă pentru Bucureşti şi pentru 19 judeţe din sudul şi sud-estul ţării.

UPDATE Aproape jumătate dintre cele 783 de solicitări înregistrate luni la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov au fost pentru urgenţe medicale, peste 30 fiind pentru persoane care au leşinat pe stradă, iar altele pentru insolaţie, hipertermie, suferinţe cardiace, accident vascular cerebral şi depresii, potrivit dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, citată de Mediafax.

„Luni, până la ora 18.00, au fost 783 de solicitări, cu 373 de urgenţe. Din totalul urgenţelor, 75 sunt cazuri în loc public, iar dintre acestea, 32 sunt leşinuri”, a declarat dr. Alis Grasu.

Ea a precizat că media solicitărilor la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov nu a mai coborât sub 1.250 de cazuri în 24 de ore, de când a început canicula.

„Din acest motiv, zilnic am fost nevoiţi să suplimentăm, în medie, cu între trei şi cinci numărul de echipaje", a mai spus dr. Alis Grasu.

Solicitările privind urgenţele medicale vizează cazuri diverse, de la insolaţii, arsuri solare, hipertermie după expunere prelungită la soare, suferinţe cardiace, accident vascular cerebral, depresii şi altele, a adăugat medicul.

UPDATE Specialiştii au prelungit, până marţi, avertizarea de Cod galben de caniculă emisă pentru Capitală şi pentru 19 judeţe. Concret, vremea se va menţine caniculară în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum şi în sudul Moldovei. 

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...37 de grade.

„Mai ales după-amiază zilei de luni şi în prima parte a nopţii de luni spre marţi vor mai fi manifestări de instabilitate atmosferică, îndeosebi în estul, centrul ţării şi la munte”, potrivit ANM.

Cod galben de caniculă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o nouă avertizare de Cod galben de caniculă, valabilă pentru luni, pentru cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum şi pentru sudul Moldovei. 

Specialiştii au precizat că indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...37 de grade.

De asemenea, vor mai fi manifestări de instabilitate atmosferică, îndeosebi în estul, centrul ţării şi la munte.

Cod galben de caniculă. Care sunt judeţele afectate

Avertizarea de Cod galben de caniculă a fost emisă pentru Bucureşti şi pentru judeţele Ilfov, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi.

cod galben canicula

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Cât mai ţine canicula. Arşiţa topeşte România până joi. Litoralul şi staţiunile de pe Valea Prahovei, luate cu asalt

Cât mai ţine canicula. Capitala şi 19 judeţe din sudul şi sud-estul ţării se vor afla şi luni sub Cod galben de caniculă, fiind anunţate temperaturi de până la 37 de grade Celsius. Vestea bună este că, de joi, o masă de aer mai rece va traversa România, valorile termice urmând să se apropie de normalul perioadei.

Cât mai ţine canicula. Prognoza meteo pe două săptămâni. Ploile apar la sfârşitul lunii iulie

Cât mai ţine canicula. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, prognoza meteo pe două săptămâni (20 iulie – 2 august), potrivit căreia vom avea în continuare parte de temperaturi ridicate, în unele zone chiar caniculare. Specialiştii precizează că probabilitatea pentru averse mai frecvente va creşte la sfârşitul lunii iulie.

Prognoza meteo pe următoarele trei luni: temperaturi peste mediile normale şi cantităţi reduse de precipitaţii

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo valabilă pentru următoarele trei luni (august, septembrie şi octombrie), potrivit căreia, temperaturile vor înregistra nivele peste valorile normale, iar cantităţile de precipitaţii vor fi scăzute în aproape toate regiunile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite