Cod galben de caniculă pentru 15 judeţe şi municipiul Bucureşti. Maxime de 38 de grade Celsius

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cod galben de caniculă pentru 15 judeţe. Meteorologii anunţă maxime de 38 de grade Celsius la umbră
Cod galben de caniculă pentru 15 judeţe. Meteorologii anunţă maxime de 38 de grade Celsius la umbră

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, un Cod galben de caniculă pentru 15 judeţe, cu maxime cuprinse între 28 şi 38 de grade Celsius la umbră. Avertismentul transmis de meteorologi este valabil până luni.

UPDATE  Meteorologii au emis o avertizare cod galben de averse şi descărcări electrice pentru 12 judeţe, până la ora 16.30. Printre judeţele vizate se numără Argeş, Timiş, Arad, Hunedoara şi Mehedinţi.

Avertizarea Cod galben de caniculă şi disconfort termic accentuat este valabilă pentru judeţele Bihor, Alba, Arad, Timiş, Hunedoara, Caraş Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila şi municipiul Bucureşti.

„În Banat, Crişana, sud-vestul Transilvaniei, cea mai mare parte a Olteniei şi Munteniei vremea va fi caniculară, cu temperaturi maxime frecvent între 35 si 37 de grade, mai ridicate până în jurul a 38 de grade în extremitatea de sud-vest a teritoriului. În aceste regiuni, minimele nocturne se vor situa, local, peste 20 de grade”, precizează ANM.

Avertizarea este valabilă de sâmbătă până luni, perioadă în care disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând şi local depăşind pragul critic de 80 de unităţi.

cod galben 15 judete
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite