METEO Cum va fi vremea joi şi vineri: vom avea parte de ceaţă şi de polei, dar maximele vor ajunge până la 12 grade

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vântul va putea atinge şi depăşi la rafală şi 70 de kilometri pe oră FOTO Shutterstock
Vântul va putea atinge şi depăşi la rafală şi 70 de kilometri pe oră FOTO Shutterstock

Vremea se va menţine rece şi în următoarele zile. Specialiştii anunţă că dimineaţa şi seara se va semnala ceaţa, iar maximele din timpul zilei se vor încadra între -6 grade în sudul Olteniei şi 12 grade în Banat şi Crişana.

JOI

Vremea va fi rece în regiunile extracarpatice, unde vor persista norii joşi şi local se va semnala ceaţă asociată cu depunere de chiciură şi trecător cu fulguieli sau burniţe izolate. 

În restul teritoriului regimul termic va fi mai ridicat decât cel normal pentru prima decadă a lunii februarie, cerul va fi temporar noros şi, mai ales ziua şi la începutul nopţii, vor cădea precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie, local în vest şi nord-vest şi izolat în centru.

Vor fi condiţii de polei, iar la munte precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 grade în sudul Olteniei şi 9-10 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa, în general, între -9 şi 1 grad.

În Capitală vremea va fi în continuare rece, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -3 grade, iar cea minimă va fi de -7...-6 grade. Vor persista norii de nivel jos şi, mai ales dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă asociată cu chiciură. Vântul va sufla slab.

VINERI

În zonele joase din sudul şi estul ţării, pe fondul persistenţei norilor joşi şi local a ceţii asociate cu chiciură şi trecător cu fulguieli sau burniţe izolate, vremea se va menţine rece pentru acestă dată. În restul teritoriului, vremea va fi în general mai caldă decât ar fi normal, iar cerul va fi variabil, cu unele înnorări, mai ales seara şi noaptea, când vor fi condiţii să plouă slab. 

Izolat se va semnala polei, iar în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali precipiaţiile vor fi mixte. În regiunile intracarpatice, dimineaţa şi noaptea pe spaţii restrânse se va semnala ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate în zona montană înaltă. 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5...-4 grade în zonele cu ceaţă persistentă şi 12-13 grade în zona deluroasă a Banatului şi a Crişanei, iar cele minime se vor situa între -11 şi 0 grade, mai ridicate pe litoral şi regiunile vestice şi nord-vestice până la 6 grade.

Administraţia Naţională de Meteorolgie (ANM) a emis miercuri mai multe avertizări de Cod galben de vânt şi ceaţă.

UPDATE Centrul Infotrafic anunţă că începând cu ora 12.30, Portul Midia a fost redeschis atât pentru traficul maritim cât şi pentru cel fluvial.

UPDATE: Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că din pricina ceţii dense, portul Midia a fost, începând cu ora 09.00, închis traficului maritim şi fluvial.

Circulaţie îngreunată din cauza condiţiilor meteo

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că nu sunt drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, din cauza ceţii dense, pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa şi pe autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti, deoarece vizibilitatea scade sub 100 de metri iar pe alocuri chiar şi sub 50 de metri.

Fenomenul se semnalează şi pe numeroase artere rutiere din judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov,Vrancea, Galaţi, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi pe raza municipiului Bucureşti.

În judeţul Galaţi, pe DN 24D Bălăbăneşti – Cuca, din cauza zăpezii de pe partea carosabilă există restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare mai mare de 3,5 tone.

Pe DN 7C, în judeţul Argeş, între kilometrii 57 şi 104 (Căpăţânenii-Ungureni - Piscu Negru), din cauza riscului de producere a avalanşelor, se menţine restricţia pentru autovehiculele de peste 7,5 tone.

Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză redusă şi să folosească luminile de întâlnire împreună cu cele de ceaţă pe toate categoriile de drumuri.

Pe DN1 Bucureşti – Braşov, conform noilor reglementări, restricţia de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, se aplică, pe toată perioada anului, de luni până joi în intervalul orar 6:00 – 22:00, iar de vineri până duminică pe tot parcursul acestor zile (în intervalul orar 0:00 – 24:00).

Principalele rute ocolitoare pentru această categorie de autovehicule sunt:

• DN1A: Bucureşti – Ploieşti – Braşov;

• autostrada A3: Bucureşti – Ploieşti; DN1A: Ploieşti – Braşov.

Secţiile regionale de poliţie transporturi nu au semnalat probleme referitoare la traficul feroviar şi nici aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise.

Pe aceeaşi temă:Cod GALBEN de ceaţă în judeţul Dâmboviţa şi Bucureşti. Circulaţie îngreunată

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite