Coaliţia pentru Familie vrea să sesizeze Parlamentul împotriva campaniei de educare a elevilor cu privire la homosexualitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coaliţia pentru Familie va sesiza Parlamentul împotriva campaniei de educare a minorilor cu privire la homosexualitate. FOTO: Arhiva „Adevărul“
Coaliţia pentru Familie va sesiza Parlamentul împotriva campaniei de educare a minorilor cu privire la homosexualitate. FOTO: Arhiva „Adevărul“

Coaliţia pentru Familie şi Platforma civică pentru drepturi şi libertăţi au transmis că vor sesiza Parlamentul împotriva unei campanii de educare a minorilor cu privire la homosexualitate care a fost lansată în 19 ianuarie la Bucureşti şi a fost continuată recent la Focşani.

Coaliţia pentru Familie şi Platforma civică pentru drepturi şi libertăţi împreună denunţă atacul incalificabil la adresa milioanelor de români care îndrăznesc să invoce drepturi constituţionale, altele decât acelea care sunt pe agenda ideologică a corectitudinii politice desfăşurată de activişti ultraradicali ai unor organizaţii pentru care Constituţia României nu este decât un petic de hârtie. Condamnăm în termenii cei mai fermi campania de «educaţie» pentru homosexualitate a minorilor din mediul liceal românesc începută la 19 ianuarie, la Bucureşti şi continuată la Focşani, zilele trecute, cu o conferinţă care a încălcat flagrant drepturile părinţilor şi ale copiilor”, arată un comunicat al Coaliţiei pentru Familie.

Documentul mai arată că încălcarea acestor „drepturi constituţionale”, organizarea de dezbateri şi de „psihodrame” cu tematică homosexuală având ca participanţi minori, fără consimţământul informat al părinţilor, constituie „acţiuni nelegale cu impact major asupra psihicului minorilor, pentru care trebuie să existe răspundere penală”.

"Potrivit art.  29 alineatul 6 din Constituţia României, părinţii au dreptul constituţional să işi educe copiii potrivit propriilor convingeri, iar, potrivit art. 487 din Codul civil, tot părinţii au îndatorirea de a se îngriji de dezvoltarea psihică a copiilor potrivit propriilor lor convingeri”, mai arată Coaliţia pentru Familie şi Platforma civică pentru drepturi şi libertăţi.

Activiştii care au încălcat legea şi de presa care îi favorizează

Campania desfăşurată în prezent de „activiştii care au încălcat legea şi de presa care îi favorizează” împotriva asociaţiilor de părinţi şi a persoanelor care au sesizat toate aceste „ilegalităţi” constituie o „acţiune de manipulare şi dezinformare grosolană, desfăşurată în dispreţul demnităţii părinţilor şi a copiilor”, mai susţin cele două asociaţii.  

"Demararea în ţară, peste voinţa clar exprimată a zeci de mii de părinţi, a unor activităţi «educative» cu minori, ţinute de activişti LGBT şi de propagandişti din mediul academic, reflectă pe deplin caracterul organizat al implementării în România a unui program de promovare a homosexualităţii pentru minori în şcoli, concomitent cu anihilarea oricărei încercări a părintilor de a se opune confiscării dreptului lor constituţional de a decide cu privire la copiii lor. Vom sesiza, în consecinţă, comisiile de specialitate ale  Parlamentului României, pentru a opri toate aceste derapaje legale şi constituţionale, pentru a cere ministerelor de resort clarificarea tuturor acestor aspecte”, se mai arată în comunicat.

Coaliţia pentru Familie şi Platforma civică pentru drepturi şi libertăţi au mai precizat că vor solicita sprijin internaţional, în Europa şi SUA, pentru a denunţa "campania de linşaj public la care suntem supuşi, pentru a face publice în mediul internaţional ameninţările, hărţuirea, inclusiv în mediul profesional, pentru a releva gravele încălcări ale legii în dauna exercitării drepturilor noastre constituţionale”. 

"Denunţăm şi condamnăm stigmatizările colective aplicate asupra a milioane de cetăţeni români, demne de practicile PCR şi ale Securităţii anilor ’50, precum şi dubla măsură a respectării drepturilor omului care nu sunt recunoscute pentru milioanele de persoane care compun naţiunea română, ci exclusiv pentru anumite grupuri de interese ideologice radicale care sunt susţinute şi promovate”, adaugă sursa citată.

Anunţul Coaliţiei pentru Familie şi Platformei civice pentru drepturi şi libertăţi vine după ce o conferinţă despre egalitatea şi discriminarea de gen organizată de un grup de elevi din Focşani a fost anulată de Baroul Vrancea, Ateneul Popular, Inspectoratul Şcolar, Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie şi Coaliţia pentru Familie. Motivul anulării a fost acela că între temele dezbaterii urmau să se afle şi drepturile comunităţii LGBT.

Le-am vorbit despre stereotipuri, discriminare, inegalitate şi drepturi ale femeilor, ale romilor, ale persoanelor trans.

Unul dintre speakerii de la eveniment, Oana Băluţă ( conferenţiar la Universitatea Bucureşti),  a explicat că revolta acestor organizaţii este adresată unor elevi de liceu. „S-au dezlănţuit zilele acestea Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, Ateneul Popular, Baroul Vrancea, Inspectoratului Şcolar, Coaliţia pentru Familie, Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie. De ce? Fiindcă au organizat Conferinţa Women Talk şi pentru ne-au invitat pe noi Venera Dimulescu, Patrick Brăila, Raluca Negulescu Balaci, Oana Băluţă - ca le vorbim despre stereotipuri, discriminare, inegalitate şi drepturi ale femeilor, ale romilor, ale persoanelor trans“, a scris Oana Băluţă pe Facebook.

„Ruşinos au desfăşurat un asemenea arsenal, au exercitat o aşa presiune pentru a opri o mână de elevi de liceu deruleze un proiect. Înţelegem, da? Elevi de liceu! Uitaţi-vă la figurile lor ca vedeţi cine este pericol public în Vrancea şi cine ameninţă comunitatea locală.

Ca vorbesc în nume personal, în anul 2018, aceste organizaţii au încercat îmi interzică le vorbesc elevilor despre egalitate de gen, despre faptul România ocupă ultimul loc în UE în Indexul Egalităţii de Gen, despre sarcinile la adolescente unde România este pe primul loc în UE şi educaţia sexuală şi Convenţia pentru Drepturile Copilului, despre violenţa asupra femeilor şi Convenţia de la Istanbul, despre femei remarcabile în activism, politică, literatură, pictură, medicină, sport… Am un powerpoint care a structurat discuţia şi datele prezentate“, a mai explicat conferenţiarul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite