CNSC: USL nu a discutat şi nici nu şi-a asumat desfiinţarea unor instituţii precum DNA, ANI, CC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chitoiu, Ponta si Constantin
Chitoiu, Ponta si Constantin

Reprezentanţii Consiliului National al Societăţii Civile (CNSC) afirmă că "USL nu a discutat vreodată şi nici nu şi-a asumat desfiinţarea unor instituţii - DNA, ANI, Curtea Constituţională, CNSAS", iar semnarea protocolului CNSC-USL "nu înseamnă că platforma cu revendicările CNSC a fost acceptată".

Într-un comunicat de presă, reprezentanţii CNSC spun că în 14 iulie conducerea USL a semnat un acord de principiu prin care şi-a manifestat "totala disponibilitate" pentru ca din 18 iulie să înceapă discuţii punctuale între reprezentanţi ai USL şi reprezentanţi ai Consiliului Naţional ai Societăţii Civile.

Conform sursei citate, joi a avut loc a doua rundă de discuţii între USL şi reprezentanţi ai CNSC, fiind prezentate materiale scrise în domeniul sănătăţii, industriei energetice, educaţiei şi cercetării, justiţiei, ocrotirii mediului şi, "nu în ultimul rând, în legătură cu reparaţiile care se impun în urma hotărârilor abuzive ale Guvernului Boc referitoare la diminuarea plăţii drepturilor cuvenite pensionarilor şi revoluţionarilor".

"Deoarece în cursul acestei zile (joi-n.r.) , au apărut materiale de presă care au prezentat tendenţios dialogul care a avut loc în ultima perioadă între USL şi CNSC, precizăm că acordul de principiu semnat de conducerea USL nu înseamnă că platforma cu revendicările CNSC a fost acceptată. Discuţiile începute în 18 iulie vor continua, prin întâlniri periodice, urmând a se aborda, punct cu punct, lista obiectivelor propuse. USL nici nu a discutat vreodată şi nici nu şi-a asumat desfiinţarea vreunei instituţii - DNA, ANI, Curtea Constituţională, CNSAS -, aşa cum, în mod eronat, a apărut în unele publicaţii", adaugă reprezentanţii Consiliului National al Societăţii Civile.

Comunicatul de presă al CNSC este semnat de Dragoş Popovici, preşedinte executiv FSCR, Constantin Manolache, preşedinte ANAP, Felicia Muntean, profesor, şi colonelul Mircea Dogaru, scrie Mediafax.

Premierul Victor Ponta a prezentat, joi, jurnaliştilor, într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern, acordul pe care susţine că l-a semnat cu reprezentanţii Consiliului Naţional al Societăţii Civile şi care conţine acordul de principiu al USL pentru lista obiectivelor propuse de structurile Consiliului.

Acordul conţine semnăturile celor trei lideri ai USL pentru un text care prevede: "Conducerea Uniunii Social Liberale (USL) este de acord, în principiu, cu lista obiectivelor propuse de entităţile componente ale Consiliului Naţional al Societăţii Civile (CNSC) prin Sindicatul Cadrelor Militare Disponiblizate. Începând cu 18 iulie 2012, până la debutul campaniei electorale parlamentare, fiecare punct va fi redactat de comun acord în formă definitivă, în baza discuţiilor cu reprezentanţii fiecărei structuri a CNSC care l-a propus".

"Documentul prezentat în media nu are nicio legătură cu USL, întâmplător m-am uitat şi eu acolo şi sunt o mulţime de lucruri aberante. Nu am văzut niciodată acele pagini (cu obiectivele-n.r.), nu le-am semnat niciodată şi nu au nicio legătură cu acordul nostru", a spus Ponta.
Un document prin care 53 de asociaţii susţineau desfiinţarea CC, ANI şi DNA, însoţit de un acord semnat de liderii USL Victor Ponta, Daniel Chiţoiu şi Daniel Constantin a fost făcut public, joi, premierul precizând că acordul viza doar începerea unor discuţii şi spunând că e o intoxicare tipică PDL.

Acordul menţionează că liderii USL sunt de acord, "în principiu", cu lista obiectivelor propuse de entităţile componente ale CNSC, prin Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite