CNCD: Campania „Mamaia Style”- discriminatorie şi sexistă. Radu Mazăre şi Asociaţia Litoral-Delta au primit avertisment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania „Mamaia Style” are elemente cu conţinut sexist, misogin şi discriminatoriu ce trebuie eliminate, potrivit CNCD, care a sancţionat cu avertisment Asociaţia Litoral-Delta Dunării, ce a realizat materialele, şi pe primarul Constanţei Radu Mazăre.

Preşedintele Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, a declarat că, în şedinţa de miercuri a consiliului a fost discutată sesizarea privind campania „Mamaia Style”, de promovare a staţiunii. Membrii CNCD au hotărât că sunt anumite elemente în campanie care au „un conţinut sexist, misogin şi discriminatoriu” şi care „creează o atmosferă degradantă şi umilitoare” în ceea ce priveşte femeile.

Totodată, ei au mai stabilit că declaraţiile făcute de primarul Radu Mazăre cu ocazia lansării campaniei depăşesc limitele libertăţii de exprimare şi sunt la rândul lor discriminatorii.

Astfel, CNCD a hotărât, cu majoritate de voturi, să sancţioneze cu avertisment Asociaţia Litoral-Delta Dunării, ce a realizat materialele, şi pe Radu Mazăre. Cei doi trebuie să publice în mass media un rezumat al deciziei CNCD în ceea ce îi priveşte.

Asociaţia trebuie totodată să elimine elementele discriminatorii din campanie, însă reprezentanţii acesteia au prezentat deja, la audierile de la CNCD, propuneri de modificări care sunt în limita legii, a mai precizat Csaba Asztalos.

Mai multe organizaţii nonguvernamentale asociate în cadrul Coaliţiei pentru Egalitate de Gen au depus, la începutul lunii iunie, o sesizare la CNCD în care au reclamat campania de promovare a staţiunii Mamaia - "Mamaia Style" - întrucât "conţine imagini cu caracter misogin şi incită la hărţuirea femeilor".

Petiţia a fost îndreptată împotriva Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării, Consiliului Local Constanţa şi primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre, care susţin campania, potrivit ONG-urilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite