CNAIR: Au fost ridicate ultimele restricţii de tonaj, pe DN 28B şi DN 29. La această oră nu sunt drumuri naţionale închise sau cu restricţii de tonaj din cauza vremii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă ridicarea restricţiei de tonaj pe DN 28B, între Botoşani şi Frumuşica, şi pe DN 29, între Botoşani şi Huţani. Astfel, la această oră nu sunt drumuri naţionale închise sau cu restricţii de tonaj din cauza vremii.

Potrivit CNAIR, în urma intervenţiei drumarilor de la DRDP Iaşi, s-au ridicat şi ultimele restricţii de tonaj de pe drumurile din Moldova, astfel, circulaţia rutieră pe DN 28B, între Botoşani şi Frumuşica, şi pe DN 29, între Botoşani şi Huţani, a fost redeschisă pentru toate categoriile de autovehicule, fără restricţii de tonaj.

Din cauza ninsorii abundente, în cursul zilei de luni, pe aceste sectoare de drum s-au instituit restricţii de tonaj pentru autovehiculele cu sarcina maximă admisă mai mare de 7,5 tone. Măsura a fost instituită îndeosebi pentru evitarea riscului de accidente rutiere grave şi crearea de blocaje în trafic, cât şi pentru a permite utilajelor DRDP Iaşi să intervină.

Astfel, erau restricţii pentru autovehiculele cu masă maximă admisă mai mare de 7,5 tone, pe mai multe sectoare de drumuri naţionale aflate în administrarea DRDP Iaşi, respectiv DN 28 (Casa de Apă - Târgu Frumos), DN 28 (Tomeşti - Răducăneni - Albiţa), DN 28A (Târgu Frumos - Paşcani - Moţca), DN 11 (Bacău - Oneşti), DN 28B (Botoşani - Flămânzi) şi DN 29 (Botoşani - Suceava).

Şoferii sunt sfătuiţi să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite