Clientii puterii primesc teren ieftin in Sinaia

La Sinaia, prin bunavointa primarului liberal Vlad Oprea, s-a deschis sezonul de "vanatoare" a terenurilor. Printr-o licitatie cu "dedicatie", mai multe sereleuri din oras au primit cadou suprafete de

La Sinaia, prin bunavointa primarului liberal Vlad Oprea, s-a deschis sezonul de "vanatoare" a terenurilor. Printr-o licitatie cu "dedicatie", mai multe sereleuri din oras au primit cadou suprafete de teren in buricul orasului, pentru construirea de pensiuni turistice. Una dintre castigatoarele licitatiei organizate de primarul Oprea a fost firma SC Privacons SRL, companie ce apartine mamei acestuia. Societatea a primit un important lot de teren pe drumul care urca la Cota 1400. Afacerea cu terenuri derulata de Primaria Sinaia a fost gandita inca de acum cateva luni. S-a dat un anunt privind scoaterea la licitatie a noua loturi de teren din oras, dupa care a fost aruncat pe piata caietul de sarcini. Forma acestuia a permis ca licitatia sa fie una controlata. O conditie eliminatorie pentru participanti a fost ca acestia sa nu mai detina in concesiune un alt teren cu destinatie "pensiuni turistice". Asa au fost scoase din schema firmele cu experienta in domeniu. In continuare, la calcularea punctajului castigatorilor, o pondere importanta o aveau firmele din Sinaia si cele care au desfasurat activitati comerciale in oras in ultimele sase luni. Erau astfel eliminate si societatile din alte orase care ar fi vrut terenurile. Cea mai stranie prevedere a caietului de sarcini a fost acordarea de punctaj maxim pentru firmele care aveau sub 25 de angajati. Pe baza algoritmului, un sereleu local cu o mana de salariati era favorit de departe in fata unui operator renumit in domeniul turismului sau a unei companii internationale de profil. Rezultatele licitatiei, care a avut loc la sfarsitul lunii trecute, au confirmat de departe aranjamentul pus la cale in parohia primarului Vlad Oprea. Castigatorii au fost apropiatii edilului, in frunte cu mama acestuia. Firma Privacons SRL a primit un lot de teren de peste 1.400 de metri patrati, pe care l-a platit cu putin peste 40 de dolari metrul. In aceeasi categorie de favorizati ai primarului Oprea intra si consilierul local Eugen Strafalogea, coleg de partid cu edilul. Liberalul a primit 75 de metri patrati de teren pentru a-si extinde o constructie mai veche. Pentru Strafalogea, metrul patrat de teren in buricul orasului a costat doar 20 de dolari! Licitatia dubioasa organizata de institutia pe care o pastoreste a fost cat se poate de corecta, este de parere primarul Vlad Oprea. ,S-a intamplat ca unul dintre cei noua castigatori sa fie chiar firma mamei mele. Putea fi oricare alta", sustine liberalul. Cat despre conditiile aberante ale caietului de sarcini, Oprea afirma ca a fost prezenta o intreaga comisie de licitatie care a vegheat la respectarea legii. Trebuie mentionat insa ca membrii comisiei cu pricina au fost angajati ai primariei si, implicit, subordonati ai sai. Presedinta comisiei a fost chiar secretara Primariei Sinaia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: