Cîţu: Avem mai multe vaccinuri decât anticipasem. Etapa a treia ar putea începe mai devreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos/George Călin
FOTO Inquam Photos/George Călin

Premierul Florin Cîţu a anunţat că în această lună va începe şi etapa a treia de vaccinare, care fusese programată iniţial după data de 15 aprilie, deoarece România va primi 2,6 milioane de vaccinuri în martie mai mult cu 200.000 decât se preconizase iniţial.

“În această lună vom începe şi etapa a treia de vaccinare. Am anunţat deja că vom primi 2,6 milioane de vaccinuri doar în luna martie, ţineţi minte că iniţial aveam toate vaccinurile până la finalul lunii martie ar fi trebuit să fie 2,4 milioane, deci avem mai multe vaccinuri decât anticipasem, dar este important să continuăm această campaniei de vaccinare de accea am cerut şi colonelului Gheorghiţă, şi ministrului Sănătăţii să pregătească şi dacă se poate să înceapă mai devreme această campanie de vaccinare etapa a treia”, a declarat luni, premierul Florin Cîţu.

El a precizat că dacă România merge în acest ritm, atunci se poate ajunge mai devreme la acea ţintă de 10,4 milioane de persoane vaccinate, care era prevăzută pentru luna septembrie. 

Florin Cîţu a fost întrebat ce părere are despre situaţia de la Timiş după ce preşedintele Consiliului Judeţean a fost nemulţumit de intrarea în carantină a Timişoarei, dar şi de faptul că are nevoie de mai multe vaccinuri. 

“M-am uitat pe platformă, erau aproape 20.000 de locuri libere în Timişoara pentru vaccinare, deci nu se justifică cereri pentru vaccinuri în plus, ar trebui să fie folosite cele care sunt acolo şi nu-mi explic cum s-a ajuns la această situaţie, să ai 20.000 de locuri libere şi totuşi să fii carantinat. Ori comunicarea nu este foarte bună, ceva se întâmplă şi cred că primarul Timişoarei, şi preşedintele Consiliului Judeţean ar trebui să comunice mai mult, să explice că sunt vaccinuri în Timişoara şi să se vaccineze. Din păcate, s-a ajuns aici pentru că nu au fost respectate regulile şi nu au fost nici sancţionaţi cei care nu le respectă. E foarte important ca de fiecare dată când cineva nu respectă regulile, să fie sancţionaţi dacă vrem să reducem rata infectărilor şi să revenim la normal”, a transmis Florin Cîţu. 

Premierul a menţionat că a solicitat ca în zonele carantinate sau unde sunt cazuri de Covid-19 şi locuri libere la vaccinare să fie lăsate să se imunizeze şi persoanele din etapa a treia. 

“Am cerut ca zonele cum sunt Timişoara, Iaşi sau zonele care sunt carantinate sau în zone unde avem cazuri şi avem locuri libere, să se permită măcar în aceste zone şi altor persoane. Dacă la Timişoara sunt 20.000 de locuri libere şi cei care sunt în etapa 1 şi etapa a 2 nu vor să se vaccineze, atunci să permite celor din etapa a treia să se vaccineze. Este o nebunie să laşi locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Atunci când avem locuri libere putem să lăsăm şi pe ceilalţi să se vaccineze”, a mai transmis Cîţu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite