Cititorii au ales: cel mai bun conducător pe care l-a avut România este Nicolae Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul" a publicat ieri articolul "Care a fost cel mai bun conducător al României din ultimii 85 de ani?". În urma unei ample dezbateri care a adunat sute de comentarii, cei mai mulţi cititori consideră că tot Nicolae Ceauşescu este cel mai bun şef de stat pe care l-a avut ţara noastră.

Nicolae Ceauşescu a fost cel mai prezent în comentariile cititorilor. "Indiscutabil, Ceauşescu. România trăieşte datorită lui. Ce făceau românii fără cele 5 milioane de apartamente? Cum era capitala fără metrou? Ar fi făcut Ilici sau Băse centrale atomoelectrice?Ar fi făcut ei Porţile de Fier?", scrie unul dintre cititori. Un altul completează: "Din cei prezentaţi, Nicolae Ceauşescu este cel ce ne-a lăsat o Românie, bogată, liberă şi independentă, a iubit şi respectat românii cinstiţi pe care i-a apărat; a oferit românilor un sistem educaţional solid şi respectat în toată lumea, precum şi un sistem medical de încredere în care nu exista nici măcar cuvantul malpraxis. Să nu uităm că toată lumea avea locuinţă, serviciu şi siguranţa zilei de mâine".

Necazul lui Jean Pădureanu, care a fost bătut şi jefuit ieri, ziua-n amiaza mare, l-a făcut pe un pensionar să-şi amintească: "Pe vremea lui Ceauşescu plecam noaptea, de la servici după ce ne făceam NORMA şi nu-mi era frică să merg pe stradă, mă întâlneam cu miliţia şi nu aveam probleme.....acum?....ziua îţi este frică să mergi pe stradă......exemplu: JEAN PĂDUREANU, un om onorabil.....un pensionar care votează CEAUŞESCU!"

Pe locul doi în preferinţele celor care au participat la dezbaterea online se află Regele Mihai. "Părerea mea este că Regele Mihai a fost cel mai bun lider pe care l-a avut România în ultimii ani. La o vârstă fragedă a gestionat ţara cu o maturitate surprinzătoare. Bineînţeles că a mai şi greşit ,dar asta este şi consecinţa consilierilor lui".

A fost bine şi cu Iliescu: "Ne-am permis din toate lucrurile"

Traian Băsescu este pe al treilea loc ca frecvenţă în comentariile cititorilor. Paradoxal, Gheorghe Gheorghiu Dej şi Emil Constantinescu sunt pomeniţi, la egalitate, de câte patru ori. Carol al II-lea are şi el câteva prezenţe episodice în cadrul dezbaterii, în vreme ce Ion Iliescu este pomenit o singură dată. Comentatorul Nicu a scris în această noapte, la ora 2.28 următorul comentariu: "Sincer, chiar şi cu preşedintele Iliescu şi partidul PSD am duso bine cu ei. Avea toată lumea un servici şi un venit, în care ne-am permis din toate lucrurile".

Cititorii "Adevărul" s-au exprimat şi pentru Mareşalul Ion Antonescu, însă, în perioada 1940-1944, conducătorul oficial al ţării era Regele Mihai. Mai facem menţinea că un cititor a lărgit cadrul discuţiei şi a pomenit numele Burebista.

CITIŢI ŞI: DEZBATERE „ADEVĂRUL" Care a fost cel mai bun conducător al României din ultimii 85 de ani?

Ne scriu cititorii

"Ceauşescu mi-a dat şcoală, servciu, locuinţă gratis. Porcii ăştia nimic, numai şomaj şi mizerie"

„Nenorociţilor, poza lui Ceauşescu aţi imprimat negru alb, chiar nu aţi găsit o poză color? Articol de propaganda"

"Cum a spus şi Zoe Petre: dintre preşedin
ţi, cel mai bun a fost Emil Constantinescu"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite