Circa 16.000 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore. Câţi români au primit ambele doze până în prezent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, joi, că un număr de 15.997 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care 11.170 cu prima doză.

Potrivit sursei citate, în acelaşi interval, au fost raportate cinci reacţii adverse: trei la vaccinul Pfizer şi două la cel de la Johnson & Johnson. Alte 61 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Numărul total al persoanelor vaccinate de la debutul campaniei a ajuns la 4.918.657, din care 4.762.837 cu schema completă, a transmis CNCAV pe Facebook..

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a transmis că numărul cazurilor de COVID-19 a fost în creştere în ultimele două săptămâni. El avertizează că numărul infectărilor zilnice ar putea fi mai mare de 1.500 la jumătatea lunii septembrie, în cazul în care oamenii vor refuza să se vaccineze.

Acesta a precizat că sunt judeţe care au rata de imunizare mai mare de 60%, precum Municipiul Bucureşti, dar că, cu toate acestea, există în continuare o populaţie vulnerabilă nevaccinată care este expusă unui risc de îmbolnăviri.

El a adăugat că riscul cel mai mare de îmbolnăvire, inclusiv cu varianta Delta, există la persoanele care nu sunt imunizate, însă, momentan, nu se ia în calcul o a treia doză de vaccin, deoarece nu sunt destule date despre acest lucru.

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiţă: În toamnă am putea ajunge la 1.500 de noi cazuri de COVID-19 pe zi

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite