Ciocolata „Laura” cu lapte şi căpşuni conţine cel mai mult zahăr. Tabletele „Novatini” şi „Poiana” au cele mai multe E-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu comparativ făcut de Asociaţia Naţională pentru protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România arată care sortiment de ciocolată de pe piaţă conţine cele mai multe zaharuri la suta de grame şi cele mai multe kilocalorii.

În top la capitolul zahăr conduce tableta cu lapte şi căpşuni „Laura” produsă de Kandia Dulce SA cu 62,3%, urmată de „Laura” cu cremă de lapte care are un conţinut de zaharuri de 61,7%. Sortimentul „Kandia” cu căpşuni ocupă locul trei cu un procent de 60,6.

Cel mai mic conţinut de zaharuri – 2% - îl are ciocolata neagră Carrefour, care e însă printre primele sortimente la numărul de kilocalorii – 565 la suta de grame. 

62% zahăr conţine şi ciocolata „Africana” cu cremă de banane, produsă de Kraft Foods Romania SRL.  Sub 50% zahăr la suta de grame are ciocolata Milka cu lapte şi alune întregi şi Poiana cu lapte şi arahide, 47% şi, respectiv, 46,5%.

La capitolul E-uri, primul loc e ocupat de sortimentele de ciocolată „Novatini” cu frişcă şi căpşuni şi „Poiana” cu lapte şi vişine, cu câte 8 astfel de substanţe considerate dăunătoare sănătăţii.



Vezi aici ce conţin sortimentele de ciocolată de pe piaţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite