Cine lucrează la decredibilizarea Bisericii Ortodoxe Române

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Realitatea pe care mulţi dintre reprezentanţii acestei instituţii se fac că nu o văd, mai mult o neagă cu tărie, ne arată că decredibilizarea Bisericii nu este făcută numai de aşa zisele atacuri din afara principalei instituţii religioase a românilor. Dar această mizerie ascunsă cu grijă sub preş este adevărată, nu este inventată de nimeni, cu scopuri ascunse. Să privim realitatea din ultimul timp doar!

De câte ori scrie presa despre lucrurile nefireşti din sânul Bisericii Ortodoxe Române, despre fapte contrare moralei creştine, despre vorbe, gesturi, atitudini imorale şi ilegale ale unora dintre cei care ar trebui să fi doar slujitorii Domnului şi păstorii turmei de credincioşi, tot de atâtea ori reprezentanţii acestei importante instituţii sar ca arşi şi ţipă că sunt atacuri concertate pentru distrugerea ei! Este adevărat că de 30 de ani încoace, de când libertatea religioasă nu mai are nici o oprelişte în România, credibilitatea BOR se duce vertiginos în jos. În ciuda faptului că numărul de biserici creşte în fiecare an, la fel şi numărul de credincioşi, dar şi numărul banilor daţi de către stat şi credincioşi către preoţi şi biserici.

Realitatea pe care mulţi dintre reprezentanţii acestei instituţii se fac că nu o văd, mai mult o neagă cu tărie, ne arată că decredibilizarea vine chiar din sânul Bisericii şi nu este produsă numai de aşa zisele atacuri din afara principalei instituţii religioase a românilor. Dar această mizerie ascunsă cu grijă sub preş este adevărată, nu este inventată de nimeni, cu scopuri ascunse. Să luăm realitatea din ultimul timp doar! Oare câţi români, credincioşi ortodocşi care au văzut, constatat frăţia nefirească între politică, politicieni corupţi, penali cu reprezentanţi de seamă ai Sfintei Biserici, nu s-au întrebat de ce face aceasta pact cu Diavolul?

”Vrednic este! Vrednic este! Vrednic este!” Cine sunt vrednicii onoraţi ca pe sfinţi de BOR, în faţa cărora puternicii ierarhi şi preoţi ortodocşi se apleacă să le pupe mâinile, să le cânte osanale şi să-i preamărească? Cine sunt şi ce fapte demne, extraordinare, creştine au făcut ”vrednicii” de merită cinstea acordată în numele Domnului? I-am văzut zilele acestea, filmaţi, pe unii dintre ”vrednici”, în persoanele marilor politicieni roşii, Marian Oprişan şi Liviu Dragnea!!! Ambii, cinstiţi, preamăriţi de conducătorii BOR! În afară de a direcţiona nişte sume de bani importante, nicidecum din buzunarul lor, ce alte fapte creştineşti deosebite au făcut ”vrednicii” politicieni? Nimeni nu ştie! Ba, chiar, realitatea, faptele şi vorbele acestora ne arată că au comis fapte ilegale şi imorale, pentru care au fost pedepsiţi sau vor fi de către instanţele lumeşti, dar şi de judecata de apoi a Domnului!

Atunci, pentru ce le pupă marii prelaţi mâinile şi îi preamăresc? Din interes? Care sunt interesele unor sfinţi, preasfinţi, preafericiţi părinţi din BOR de îi slujesc şi preamăresc pe atotputernicii politicieni corupţi? Se poate spune că avem de-a face cu lucrătura Diavolului? Care-i pilda preasfinţilor şi ce să înţeleagă poporul credincios când vede o astfel de iubire frăţească nefirească?

Zilele acestea, am văzut şi alte moduri, gesturi de autodecredibilizare a BOR, care sunt de fapt chestii nefireşti practicate de mai mulţi ani, în toată ţara de politica de finanţe a Bisericii. Cum vine asta că românilor care merg la biserici li se interzice să vină cu lumânări, nesfinţite, de acasă, cumpărate din comerţ, de la ”chineji”, cum am auzit o zeloasă credincioasă? De mai mult timp, în incinta acestor instituţii de cult sunt afişate anunţuri prin care credincioşii sunt obligaţi să cumpere lumânări şi alte produse de cult, icoane, calendare, doar de la biserici! Pe motiv că sunt sfinţite şi mai mult, că doar acestea susţin îndeplinirea rugilor oamenilor !!! Evident că lumânările sfinţite sunt mai scumpe decât cele ”chinejeşti”, dar au efect garantat în faţa Domnului şi a sfinţilor!!!

Întrebat de un reporter dacă astfel de practici i se par ilegale şi imorale, un înalt reprezentant al Arhiepiscopiei Tomisului, a declarat sus şi tare că nu este ”nici ilegal şi nici imoral” ca toţi credincioşii să fie obligaţi să cumpere doar lumânări sfinţite! Un alt preot a declarat şi el indignat, că bisericile trebuie să facă acest lucru ca să asigure salariile slujitorilor Domnului!!! I-auzi, sfinţiile lor uită că salariile clerului sunt plătite din bugetul public şi nu din profitul neimpozitat al bisericilor, câştigat din activităţile comerciale!

Şi, cu adevărat, obligarea credincioşilor de a cumpăra lumânări, icoane, calendare bisericeşti doar de la instituţiile de cult şi interzicerea aducerii acestora din comerţ nu sunt lucruri ilegale şi mai ales imorale? Oare, reprezentanţii BOR nu manipulează, nu mint şi nu acţionează cu bună ştiinţă pentru obţinerea unor câştiguri cât mai mari? Sau Domnul şi perceptele creştine le dau dezlegare la ochiul dracului, banul? Nu este aceasta o autodecredibilizare a instituţiei doar în scopuri materiale?

Săptămâna trecută, am mai văzut un preot slujitor la o parohie săracă din judeţul Constanţa, dar care era unul dintre afaceriştii importanţi din zonă, având firme cu profituri şi contracte importante! Oare Domnul le-a dat dezlegare la arginţi slujitorilor săi sau Diavolul i-a luat pe unii dintre aceştia în custodia lui? Nu mai vorbesc de cazurile notorii în care preoţi, unii chiar de rang înalt, sunt acuzaţi de corupţie sau de abuzuri sexuale! Nu sunt şi acestea tot forme de autodecredibilizare a instituţiei ori tot alţii din afară i-au pus pe popi să comită fapte de corupţie şi sodomii?

Sigur, pentru acest articol o să-mi iau niscai afurisenii din partea preasfinţilor iubitori de arginţi, dar realitatea ne arată în fiecare zi tot mai multe lucruri nefireşti, necreştine întâmplate cu bună ştiinţă în sânul, cu sau fără voia BOR!

De fiecare dată când se întâmplă câte o faptă imorală, ilegală care acuză şi pune într-o lumină proastă Biserica sau pe unii slujitori ai acesteia, aştept o reacţie, un punct de vedere oficial, asumat din partea BOR, care să vină şi să ne lumineze, să ne explice nouă păcătoşilor, poziţia oficială a principalei instituţii religioase din România şi să nu mai reacţioneze tot timpul, acuzând că este atacată de ceva, cineva, doar ca să fie distrusă! Cred că o politică transparentă, o comunicare mai bună şi eficientă, o atitudine clară şi hotărâtă faţă de lucrurile nefireşti de care este acuzată, ar fi mult mai benefică pentru imaginea şi credibilitatea Bisericii!

De exemplu, să ne explice oficial de ce ”Vrednic este!”, cine este preamărit de preasfinţiile lor, să ne explice frăţia cu politicienii penali sau de ce lumânările ”sfinţite” împlinesc rugăciunile credincioşilor, iar celelalte ”chinejeşti” nu!

Cred că BOR nu ar mai trebui să ascundă lucrurile nefireşti, mizeria sub preş, ci să ia atitudine, să îndepărteze nefirescul, imoralul şi ilegalul din rândurile sale şi atunci credibilitatea instituţiei şi a slujitorilor Domnului va creşte în rândurile cetăţenilor, fie ei credincioşi sau nu! Iar îndepărtarea Bisericii de politica penală şi de politicienii corupţi este absolut obligatorie, dacă vrea să avem o Românie mai bună, mai curată, mai creştină, mai ortodoxă!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite