Chiar vrei să faci bani?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moartea Mădălinei Manole a prilejuit o revărsare de mesaje emoţionante pe www.adevarul.ro.

Unele conţin analize care ar trebui să ne pună pe gânduri. Expediate de cititori anonimi, acestea trasează graniţele unei solidarităţi profunde cu suferinţa unui om înălţat de propriile-i calităţi şi doborât de propriile-i slăbiciuni.

„Suntem fluturi în vânt şi nu toţi avem şansa să fim prinşi din zborul vijeliei, de o mână caldă, tocmai la timp, înainte să ni se frângă aripile. Să fim traşi puţin pe mal, să bem apă proaspătă şi să apucăm să ne tragem puţin sufletul sub razele unui soare prietenos, care să ne usuce trupul de frigul neîmplinirilor şi să ne revigoreze aripile înainte de a fi nevoiţi să suportăm din nou răceala acestei lumi. Fluturii sunt frumoşi, dar atât de firavi şi trăiesc atât de puţin. Pentru ei s-a născut Dumnezeu!" (Aegis)

„Nu mai plângeţi, că toţi ne ducem într-o singură clipită. Atât e viaţa. Chiar de am trăi 200 de ani, faţă de miliardele de ani ale Universului, viaţa noastră nu este decât ca o singură clipită de ochi dintr-o singură zi sau an... Mădălina a muşcat din mărul otrăvit şi acum nu mai apare niciun Făt-Frumos să o sărute". (Micuţul Prinţ)

„Evoluţia tehnologică, creşterea dorinţelor şi a standardelor materiale au luat-o cu mult înaintea evoluţiei spirituale. S-a creat o prăpastie în care mulţi cad. În copilărie, într-un sat de munte, am văzut oameni care munceau din greu, dar fără să se plângă, oameni care au trecut prin război şi foamete şi care trăiau frumos până la sfârşit". (Păun)

Realitatea e însă şocantă şi crudă. Printre mesajele scrise cu sufletul, care şi-aşa sunt maculate de mediul toxic al înjurăturilor online, se strecoară, hodoronc-tronc, şi o mostră de capitalism tembel: un mesaj care ne promite fericirea financiară. „Salariu: 100-500 $. Vrei să faci bani? Ai nevoie de lucrul pe care eu ţi-l pot oferi astăzi..." Şi, desigur, trebuie mai întâi să trimiţi tu ceva: un mesaj pe mail, un SMS, nişte bani, ceva...

E dovada certă a lumii strâmbe în care trăim. O lume în care banul joacă drăceşte şi pe mormântul sau lângă sicriul Mădălinei Manole...

Chiar vrei să faci bani?...

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite