Chestionare auto online 2015. Cele mai utile portaluri cu teste explicate pentru candidaţii la şoferie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Candidaţii la permis au la dispoziţie mai multe portaluri cu chestionare auto online 2015 FOTO Adevărul
Candidaţii la permis au la dispoziţie mai multe portaluri cu chestionare auto online 2015 FOTO Adevărul

Obţinerea permisului de conducere rămâne un deziderat pentru mulţi dintre aspiranţii la şoferie. În sprijinul lor, în ultimii ani, au apărut o sumedenie de portaluri unde îşi poţi testa online cunoştinţele teoretice. Vă prezentăm doar câteva site-uri cu chestionare auto online 2015 care s-au dovedit foarte utile pentru candidaţii la permisul de conducere.

Tot mai mulţi candidaţi la examenele auto pică pe rupte din cauza întrebărilor de la proba teoretică, considerate de ei prea dificile. Aceştia spun că sunt încurcaţi fie de întrebările capcană, fie de cele cu mai multe răspunsuri valabile. Pentru o pregătire teoretică temeinică este util să consultaţi mai multe site-uri de specialitate care conţin chestionare auto online 2015 şi care explică toate capcanele prezente în chestionarele de examen.

Primul site pe care vi-l recomandăm spre consultare atunci când doriţi să obţineţi informaţii despre examenul pentru permis este cel al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Pe portalul http://www.drpciv.ro/ veţi găsi legislaţia completă referitoare la permisul de conducere, chestionare auto online 2015, dar şi toate informaţiile referitoare la taxele percepute pentru examinare şi procedura de testare a candidaţilor.

Chestionare auto online 2015 grupate pe tematici

Un alt site util este http://chestionare.auto.ro/, care, la fel ca şi portalul DRPCIV prezintă legislaţia rutieră completă, cu informaţii la zi. Administratorii site-ului explică în zece paşi, ce trebuie să faceţi pentru a obţine permisul de conducere, de la cum trebuie să-ţi alegi şcoala de şoferi şi instructorul potriviţi până la întocmirea dosarului de examinare şi testarea pentru permis.

Dar, cele mai utile pentru aspiranţii la şoferie sunt chestionarele auto online 2015, unde se poate verifica nivelul de cunoştinţe teoretice. Acestea se pot completa doar online, fără posibilitatea de a fi descărcate. La sfârşitul testului, veţi primi răspunsurile corecte pentru a vedea unde aţi greşit. Pentru o cât mai bună înţelegere a testelor, acestea sunt grupate pe tematici, precum: indicatoare şi marcaje rutiere, manevre în trafic, modul de circulaţie pe autostradă, manevrele de depăşire, prioritatea de trecere, condiţiile tehnice, măsuri de prim ajutor, sancţiuni şi infracţiuni etc.

Pe acelaşi site veţi găsi informaţii utile despre şcoli de şoferi din toată ţara. Aici veţi găsi şi comentarii referitoare la cât de bune sunt respectivele şcoli sau dimpotrivă.

Date complete despre examenul auto, legislaţia rutieră şi chestionare veţi găsi şi pe portalul http://www.chestionareauto.net/. Pentru a vă putea intra mai uşor în mână atunci când vă veţi testa cunoştinţele online, chestionarele au fost structurate pe trei categorii: ”uşor”, ”normal” şi ”greu”. De asemenea testele sunt grupate şi în funcţie de tematică.

O altă rubrică utilă pe care o veţi găsi pe acest site este ”Chestionarul zilei”, ales dintre testele care dau cel mai mult bătaie de cap viitorilor şoferi.

Chestionare auto online 2015 explicate prin clipuri audio-video

Printre cele mai utile site-uri este http://www.chestionare3d-drpciv.ro/. Motivul este simplu: testele care dau bătaie de cap sunt explicate audio şi video. În momentul în care veţi accesa secţiunea ”Chestionare DRPCIV explicate audio-video”, veţi fi direcţionat pe o altă platformă, http://www.cursrutier.ro/. Fiecare întrebare din chestionarele online este însoţită de un clip audio-video explicativ. Clipul poate fi accesat doar după ce veţi bifa răspunsul sau răspunsurile pe care le consideraţi corecte.

Aici, veţi fi învăţaţi cum să reţineţi mai uşor indicatoarele la traseul pe care-l veţi face alături de examinatorii Poliţiei, cum să conduci preventiv sau cum să schimbi o roată de rezervă.

Platforme interactive cu chestionare auto online 2015

Site-ul www.pdc.ro cu teste auto online prezintă chestionarele auto în funcţie de categoria de permis pentru care se dă examenul. Tot aici sunt şi chestionare pentru şoferii cărora le-au fost anulate permisele şi vor să le redobândească. Foarte important, testele auto sunt actualizate conform ultimelor modificări din Codul Rutier. Am apreciat la această platformă şi faptul că este interactivă. Pe forumul acestui site puteţi interacţiona cu alţi candidaţi la permis pentru a afla tot felul de informaţii utile.

http://e-drpciv.ro/, http://www.i-drpciv.ro/, http://drpciv.info.ro/ sunt variaţiuni pe aceeşi temă. Toate portalurile oferă chestionare online, cu un minus pentru cel din urmă. În momentul în care veţi da click pe vreo secţiune a site-ului, este foarte posibil să fiţi direcţionaţi fără voia voastră pe alte portaluri de jocuri sau reclame.

De remarcat că platforma http://www.i-drpciv.ro oferă şi un tutorial video despre cum se completează chestionarele DRPCIV. Utilizatorii sunt sfătuiţi să-şi ia notiţe în timpul completării testelor online şi să-şi notze întrebările la care greşesc. Astfel, învăţatul va fi mai uşor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite