Chestionare auto 2015. Totul despre examenul de permis pentru categoria B. Ce sfaturi dau instructorii auto candidaţilor pentru a lua permisul cu brio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chestionare auto 2015. ”Traseul” este ultimul obstacol în calea obţinerii permisului FOTO Adevărul
Chestionare auto 2015. ”Traseul” este ultimul obstacol în calea obţinerii permisului FOTO Adevărul

Chestionare auto 2015. Examenul pentru permis este probabil unul dintre cele mai importante pe care le vei susţine vreodată. Pentru a avea succes, instructorii auto recomandă câteva sfaturi aspiranţilor la şoferie.

Pentru a obţine permisul de conducere categoria B trebuie să susţii două probe: una teoretică (”sala”), iar alta practică, la volan. Totuşi, candidaţii au nevoie de mai mult pentru a-şi creşte şansele la examinare.

Succesul la examenul auto porneşte chiar de la modul în care îţi alegi şcoala de şoferi şi, mai ales, instructorul. Acesta din urmă are un rol esenţial în formarea ta că şofer şi din acest motiv este foarte important să fiţi cât de cât compatibili. Potrivit specialiştilor de la pdc.ro, este bine să ai o discuţie cu instructorul înainte de a începe cursurile împreună şi dacă este posibil, chiar să asişti la o şedinţa de-a lui.

Un indicator care spune multe despre performanţele instructorului este numărul de candidaţi pe care i-a şcolit. Este un criteriu de asemenea important. Un instructor cu experienţă, care are zeci de elevi pe an, este preferabil unuia care abia şi-a luat atestatul de instructor auto.
Şi mai important este procentul de promovabilitate. Un instructor care nu are cel puţin 60-70% elevi cu examenul promovat nu este cea mai potrivită alegere. 

Chestionare auto 2015. Nu lipsi de la cursul de legislaţie

Orele de conducere alături de instructorul ideal trebuie dublate cu o pregătire teoretică temeinică.
Cursul de legislaţie rutieră este uşor de parcurs şi se adresează atât celor care dau prima dată examenul cât şi celor care din lipsa materialelor potrivite nu au promovat sala la prima încercare. Prin conţinutul sau, acest curs te va învaţă nu doar să promovezi examenul teoretic ci şi după acesta, te va ajuta să fii un şofer foarte bun.

Sfaturile utile acoperă probleme dintre cele mai diverse, cum ar fi pregătirea maşinii pentru primăvară sau iarnă, schimbarea unei roţi de rezervă, modul de funcţionare al motorului etc.

Chestionarele auto, cheia succesului

Pe lângă faptul că nu e recomandat să lipsiţi de la cursul de legislaţie rutieră, trebuie să acordaţi o atenţie maximă chestionarelor auto. Completarea a cât mai multor teste DRPCIV şi înţelegerea greşelilor sunt un factor important în drumul spre permis.

La majoritatea şcolilor de şoferi, nu există chestionare auto DRPCIV, astfel încât elevii să se poată pregăti pentru examen. Instructorii auto recomandă cărţi de legislaţie rutieră, dar nu este suficient a se învăţa doar din manuale. De aceea, este recomandat să vă testaţi cunoştinţele completând online seturile de chestionare auto, pe care le găsiţi foarte uşor pe portalurile de profil. La sfârşitul fiecărui chestionar parcurs sunt afişate răspunsurile corecte şi cele selectate de tine.

Chestionare auto 2015. Atenţie la instructor!

Teoria ca teorie, dar practica ne omoară. De aceea, trebuie să acordaţi atenţie maximă orelor de conducere. Dacă la volan ai anumite nelămuriri, este esenţial să le clarifici cu instructorul. Doar aşa poţi învăţa corect să stăpâneşti volanul. Pentru o pregătire cât mai bună, specialiştii pdc.ro recomandă conducerea pe toate tipurile de drumuri înainte de a da examenul. Deşi e tentant să înveţi pe de rost ruta pe care vei da examenul, este bine să te simţi confortabil pe orice fel de drum, la viteze diferite, astfel că atunci când vei conduce cu adevărat, să nu-ţi fie frică.

Totodată, este recomandat să conduceţi în cât mai multe condiţii posibile. Astfel, condusul la ore diferite şi în condiţii de trafic diverse (ploaie, aglomeraţie, întuneric etc.), dă încredere viitorului şofer că se poate descurca în orice situaţie.

După ce ai trecut prin toate acestea, este bine să te testezi conducând alături de un alt instructor. Acesta este un bun indicator pentru a vedea cât de bine te descurci la volan.

Ce trebuie să ştii când te prezinţi la „sală“, după ce ai parcurs chestionarele auto

Piatra de încercare rămâne, în mod evident, examenul propriu-zis. Astfel, pentru a ajunge să fii şofer, trebuie mai întâi să treci de testul cu cele 26 de întrebări.

Chiar dacă ţi-ai însuşit temeinic cunoştinţele teoretice şi practice, trebuie să mai ţii cont de anumite lucruri atunci când te prezinţi la examen. Chiar dacă după ce ai citit câteva cuvinte din întrebare şi eşti sigur că ştii răspunsul corect, trebuie să citeşti cu atenţie până la capăt, pentru că unele dintre acestea pot fi întrebări-capcană.

În cazul în care nu eşti sigur că ştii răspunsul sau răspunsurile corecte, este recomandat să treci la următoarea întrebare din chestionar. Astfel, şansele de a rămâne concentrat şi de a da cât mai multe răspunsuri corecte, cresc foarte mult.

Instructorii spun că majoritatea răspunsurilor sunt logice. Trebuie ştiut că un chestionar  are maximum trei întrebări cu mai multe răspunsuri corecte. Pot fi două întrebări cu două răspunsuri corecte şi o întrebare cu trei răspunsuri corecte. Dacă nu sunteţi siguri pe voi, aceste întrebări trebuie lăsate pe mai târziu deoarece ele sunt considerate “capcană”.

Chestionare auto 2015. Ce te aşteaptă la ”traseu”

La examenul de conducere vor fi prezenţi mai mulţi examinatori care stabilesc orele şi locurile de pornire pe traseu a elevilor urmează să susţină examenul. Instructorul este cel care vă va anunţa aceste informaţii.
Înainte de pornirea pe traseu, când veţi fi cu examinatorul în maşină, el se va uita pe dosarul vostru, ca să verifice dacă aveţi toate actele în regulă şi să vadă dacă aţi fost admişi la examenul de teorie.

În acest timp, nu uitaţi ce v-a învăţat instructorul să faci atunci când urci la volan: să reglezi oglinda retrovizorie, oglinzile stânga-dreapta ale maşinii, centura de siguranţă, stabilitatea semnalizatoarelor, poziţionarea scaunului şi butonul de avarii. Acest lucru va crea o impresie bună pentru examinator.

La volan, în timpul examenului, atenţia trebuie sporită la maxim. Este foarte important să fiţi atenţi la sensurile giratorii, culorile semaforului, la pietoni, la indicatoare şi marcaje rutiere, benzile de circulaţie, intersecţiile cu prioritate de dreapta, la tramvaie şi la biciclişti. Dacă veţi face greşeli de conducere în aceste situaţii, fiţi siguri că examinatorii nu le vor tolera. Cu toate acestea, examinatorii vor închide ochii la gafele mai mici.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite