Cercetătorii avertizează: „Dunărea reprezintă cel mai grav caz de poluare cu antibiotice din Europa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

În apele curgătoare din întreaga lume s-au descoperit cantităţi foarte mari de antibiotice. Dunărea reprezintă cel mai grav caz de poluare cu antibiotice din Europa, conform cercetătorilor.

În multe dintre fluviile lumii au fost identificate cantităţi impresionante de antibiotic, susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea Exeter.

„Creşterea rezistenţei bacteriilor la antibiotice reprezintă o urgenţă la nivel global, care ar putea ucide 10 milioane de persoane până în 2050”, au transmis reprezentanţii ONU, conform The Guardian.

Dunărea reprezintă cel mai grav caz de poluare cu antibiotice de pe continent, susţin cercetătorii.

Poluarea cu antibiotice este una dintre căile principale prin care bacteriile reuşesc să dezvolte rezistenţa la substanţele farmaceutice de acest fel, făcându-le ineficiente pentru uzul uman.

„Foarte multe din genele rezistente pe care le întâlnim la patogenii umani provin din bacterii din mediu”, a declarat Prof William Gaze, din cadrul Universităţii Exeter.

Cercetătorii au testat mostre din 711 de locaţii din 72 de ţării. Aceştia au  găsit antibiotice în 65% dintre apele curgătoare.

Studiul a fost prezentat luni la o conferinţă din Helsinki.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite