Centru de senologie, deschis la Spitalul Sfânta Maria din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacientele suspecte de cancer la sân se pot trata în Bucureşti FOTO Adevărul
Pacientele suspecte de cancer la sân se pot trata în Bucureşti FOTO Adevărul

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, a declarat că deschiderea Centrului pentru cancerul la sân, de la Spitalul „Sfânta Maria", este foarte importantă pentru că permite o intervenţie completă şi rapidă, în oncologie timpul nefiind "cel mai bun prieten" al pacientului.

„Cu cât diagnosticarea se face mai repede, cu atât cresc şansele de supravieţuire ale unui pacient. Atunci când boala este diagnosticată precoce, poate creşte şi rata vindecărilor”, a spus doctorul Alis Grasu, ciată de Mediafax, după deschiderea Centrului de Senologie de la Spitalul „Sfânta Maria”.

Alis Grasu a precizat că, în afecţiunile oncologie, la fel ca în sistemul serviciilor de urgenţă, „timpul nu este cel mai bun prieten” al pacientului.

Campanie socială, lansată de spital

În cadrul evenimentului a fost deschis şi Centrul de Senologie de la Spitalul „Sfânta Maria” şi a fost lansată campania socială „Sănătatea ta înainte de orice. Controlează-ţi sânii la cea mai mică suspiciune”.

La Spitalul Clinic „Sfânta Maria” se fac operaţii de cancer mamar de câţiva ani, dar prin deschiderea centrului se va oferi suport pacientelor în toate etapele de tratament, de la controlul de rutină, până la reconstrucţia sânului. Astfel, orice femeie care vrea să intre în program trebuie să urmeze câţiva paşi, care încep cu programarea la un consult medical, pe baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la specialist, sau printr-o programare la numerele de telefon 021.97.36, respectiv 021.9SEN.

Traseul pacientei

După programare, pacienta ajunge la medicul specialist, care poate recomanda orice investigaţie, de la ecografie la mamografie, scintigrafie, RMN, puncţie sau, dacă este cazul, biopsie pre- şi postoperatorie şi intervenţie chirurgicală. Toate aceste proceduri vor putea fi realizate în Spitalul "Sfânta Maria", astfel încât nicio pacientă nu va mai fi nevoită să-şi facă investigaţii medicale în mai multe spitale.

Totodată, simultan cu o eventuală operaţie, la cerere, se poate face şi reconstrucţia mamară, de către un medic plastician. Tot în cadrul spitalului, dacă este necesar, pacientele pot face chimioterapie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite