Celebrele restaurante La Cocoşatu şi La Gil, închise de Protecţia Consumatorilor. Ce au găsit inspectorii la control VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrele restaurante La Cocoşatu şi La Gil din Capitală au fost închise de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor în cadrul unei ample acţiuni de control care s-a desfăşurat în cursul zilei de ieri.

Produse expirate, neconforme şi nesigure sunt doar câteva dintre problemele descoperite de inspectorii de la Autoritatea Natională pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) la cele două localuri din Băneasa. 

„Autorităţile au amendat proprietarii restaurantului Gil cu 55.000 lei şi au propus inchiderea temporara a unitatii pe o durata de cel mult 6 luni”, spun oficiali de la Protecţia Consumatorilor. 

Surse din ANPC au declarat că restaurantul Gil riscă chiar şi închiderea definitivă dacă nu se remediază problemele apărute. "Dacă vor să redeschidă porţile sunt nevoiţi să îşi cumpere scule de bucătărie de uz profesional ca să nu mai pregătească mâncarea în ligheane de plastic. Apoi, vor face dovada cu acte că au contractat servicii de dezinsecţie", au precizat sursele citate.

În ceea ce priveşte restaurantul „La Cocoşatu”, inspectorii au aplicat aici o amendă 20.000 de lei şi au confiscat 52 de kilograme de diverse produse inclusiv ciorbă. Inspectorii au constatat că la Cocoşatu existau în bucătărie scule profesionale, iar mare parte din alimente erau etichetate. "Problema aici este de administrare. Practic, angajaţii nu făceau curăţenie în bucătăria restaurantului", au mai precizat surse de ANPC, În urma controlului s-a propus închiderea restaurantului tot pentru 6 luni.

"În momentul în care se remediază problemele pot să deschidă. Asta înseamnă de la o zi la maximum 6 luni. Deci nu înseamnă că o să stea până la şase luni pentru că oamenii au intrat în panică şi au început să îşi facă curat. Dacă ei îşi fac treaba şi într-o zi, ceea ce este puţin probabil, noi le dăm drumul", a declarat Paul Anghel, directorul general al Direcţiei Control şi Supraveghere Piaţă din ANPC.

Conducerea ANPC are în plan modificarea legislaţiei din domeniu astfel încât, în astfel de cazuri, să există o perioadă minimă de suspendare a activităţii. "Vrem că această perioadă să fie de minim o lună de zile pentru ca problemele să poată fi remediate cum trebuie", a declarat Horia Constantinescu,

 preşedintele ANPC. 

.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite