Cel de-al doilea american rezident in Iasi suspectat de pedofilie a iesit basma curata

* El s-a ales cu interdictia de a intra in contact direct cu minorii din centrele de plasament * Autoritatile nu s-au autosesizat ca Hanrahan foloseste "la negru" orfani pe propria mosie


La o saptamana dupa ce acreditarea Fundatiei "Casuta Noastra" din Iasi a fost suspendata din ordinul conducerii Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului Iasi, aceeasi conducere a dispus ieri reacreditarea fundatiei, patronata de un cetatean american, rezident in municipiu. Recenta acuzatie conform careia Jude Mathew Hanrahan ar fi pedofil nu s-a confirmat, asa cum nici in anul 1996 americanul nu a fost inculpat pentru pedofilie. Membrii Corpului de Control al D.P.D.C. au mentionat in referatul de incheiere a investigatiilor ca nu detin probe care sa-l invinuiasca pe americanul rezident in Iasi, insa i-au interzis acestuia sa mai intre in contact direct cu minorii ocrotiti in centrele de plasament din judetul Iasi. In viitor, Hanrahan poate colabora cu minorii, folositi ca forta de munca la ferma sa floricola din comuna Barnova, insa numai supravegheati de un educator. El poate comunica direct doar cu orfanii care au peste 18 ani, cazati in centrele de plasament. "Minorii nu mai au ce cauta in proiectele derulate de Fundatia "Casuta Noastra"", a precizat raspicat secretarul Consiliului Judetean, Ioan Serbina. Interesant este faptul ca autoritatile locale nu s-au autosesizat pana acum ca americanul foloseste "la negru" aceasta forta de munca, platita cu sume derizorii. Mentionam ca Jude Mathew Hanrahan se cunoaste cu Kurt William Treptow, conational care l-a ajutat in urma cu cativa ani sa predea limba engleza elevilor Liceului "Costache Negruzzi" Iasi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: