Cei care au lucrat în regim de telemuncă vor primi 2.500 de lei de la Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că cei care au lucrat în regim de telemuncă vor primi 2.500 de lei pentru achiziţionarea de echipamente. Banii se vor aloca o singură dată, iar de acest program vor beneficia aproximativ 700.000 de persoane.

”Am introdus în OUG o prevedere care se adresează celor care un lucrat în regim de telemuncă, în perioada stării de urgenţă,  şi pe care dorim să îi încurajămîn măsura în care fişa postului  lor se pretează la desfăşurarea activităţii în afara spaţiului clasic de lucru, printr-o sumă de 2.500 de lei pentru fiecare telesalariat, urmând ca banii să fie acordaţi o singură dată pentru echipamente necesare desfăşurării activităţii în regim de telemuncă. Suma se acordă angajatorilor pentru angajaţi care ar fi trebuit să fie în  perioada stării de urgenţă, în această activitate de telemuncă pentru minim 15 zile”, a declarta Violeta Alexandru, la finalul şedinţei de guvern de vineri.

Impactul bugetar este de 2,5 miliarde de lei, iar de acest proiect beneficiază aproximativ 700.000 de oameni.

”Estimăm un impact bugetar pentru toate aceste măsuri, de 2,5 miliarde de lei şi estimarea noastră e că aproximativ 700.000 de  persoane şi profesionişti ar putea beneficia de această  nouă măsură”, a mai adăugat Alexandru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite