Articol publicitar

Ce trebuie să ştii dacă te-ai hotărât să-ţi montezi centrală termică de apartament

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toamna aceasta a adus temperaturi foarte scăzute şi multe ploi, aşa că nu ne putem bucura nici de bogăţia de culori a acestui anotimp şi nici de razele soarelui. Problema este că şi în case este o atmosferă la fel de rece şi neprimitoare.

Cei care depind de sistemul centralizat de încălzire ştiu deja că furnizarea căldurii nu se poate face imediat ce vremea s-a răcit, ci numai după pregătiri şi probe prealabile. Aşa că nu de puţine ori am tremurat în casă în octombrie, dar am stat cu geamul deschis în ianuarie când era furnizată mult prea multă căldură faţă de temperatura de afară.

Cred că acesta este unul din principalele motive care i-a determinat pe mulţi locatari să-şi monteze centrală termică de apartament. Nu sunt deloc de neglijat nici pierderile din reţea care încarcă facturile lună de lună.

Dacă încă mai depinzi de sistemul centralizat, dar te-ai decis să renunţi la el în favoarea unei centrale termice de apartament, trebuie să ştii că acest lucru necesită timp şi în plus, nu se mai pot instala centrale termice în această perioadă. Poţi strânge însă toate informaţiile pentru că vei avea nevoie de ele în luna aprilie, perioada în care se reia procesul de instalare al centralelor termice.

După ce luăm decizia de a ne instala o centrală termică, trebuie să avem în vedere actele care ne sunt necesare şi paşii ce trebuie urmaţi.

  • În primul rând, trebuie să obţinem acordul de proiect al distribuitorului de gaz, iar pentru a-l primi sunt necesare următoarele:
  • cerere de acces la sistemul de distribuţie gaze naturale
  • formular tip cu acordul investitorilor iniţiali ai coloanei de gaz, adică vecinii care au deja instalată o centrală termică
  • acordul asociaţiei de proprietari, actul de proprietate şi acordul coproprietarilor, copia cărţilor de identitate ale coproprietarilor.
  • După procurarea acestor acte, toţi paşii necesari obţinerii acordului distribuitorului de gaz vor fi parcurşi de o firmă autorizată ANRE, firma care se ocupă şi de proiectarea şi executarea lucrării de utilizare a gazelor naturale.
  • Urmează apoi depunerea cererii de debranşare către furnizorul de agent termic. Există posibilitatea de a fi transmisă prin e-mail şi primeşti imediat număr de înregistrare, iar în aproximativ 10 zile, de la depunerea cererii de debranşare, soseşte şi mesajul cu actele necesare debranşării. Pentru aceasta este nevoie de:
  • acordul vecinilor
  • acordul asociaţiei de proprietari şi un proiect de debranşare, executat de o firmă specializată.

Firma care întocmeşte proiectul de debranşare se ocupă şi de depunerea tuturor actelor, iar tu ca proprietar nu mai ai altceva de făcut decât să achiţi la final taxa de debranşare care este în funcţie de numărul de calorifere din casă. Toate acestea fiind finalizate, eşti scos din evidenţele lor şi de la plata la pauşal.

Degrevaţi de grija actelor şi aprobărilor ne putem ocupa de centrala termică de apartament.

În primul rând, trebuie ştiut faptul că instalarea centralei se face de o firmă autorizată ISCIR, conform PTA1/2010. Alegerea centralei termice se face în funcţie de suprafaţa care urmeaza a fi încălzită şi de cantitatea de apă caldă necesară. La apartamentele de bloc centralele se aleg cu puterea între 22 şi 24 kw, diferenţa fiind doar modul în care acestea prepară apa caldă.

În general, oamenii aleg centralele termice cu preparare instantă a apei calde menajere, pentru că asigură tot confortul de care ai nevoie. În plus sunt mai accesibile ca preţ. Viessmann oferă clienţilor săi soluţii avantajoase, adaptate bugetului şi nevoilor fiecăruia. Aş aminti aici cazanele în condensaţie Vitodens 050-W şi Vitodens 100-W, foarte bine vândute la noi în ţară.

Cazanul în condensaţie Vitodens 100-W este disponibil acum într-o variantă nouă, îmbunătăţită, cu sistem de automatizare cu touchscreen şi conectivitate la internet prin modulul Vitoconnect 100. Pe ecranul digital cu touchscreen iluminat sunt reglate temperaturile şi parametrii de stare ai instalaţiei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite