Ce spune Raed Arafat despre vaccinarea obligatorie sau un lockdown al nevaccinaţilor în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat : Noi la acest moment, măsurile pe care le-am implementat, am văzut că a ajuns să scadă numărul cazurilor Foto: Arhivă
Raed Arafat : Noi la acest moment, măsurile pe care le-am implementat, am văzut că a ajuns să scadă numărul cazurilor Foto: Arhivă

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că până în prezent autorităţile din România nu au discutat despre vaccinarea obligatorie sau despre realizarea unei carantine a nevaccinaţilor, menţionând că măsurile luate până acum au dus la scăderea numărului de cazuri de COVID-19.

Arafat a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în anumite ţări unde are loc o creştere a numărului de cazuri sunt luate măsuri mai dure. 

"La nivelul CNSU, la nivelul comitetelor cu care lucrăm, nu există astfel de abordare în România. Austria şi alte ţări discută de partea de obligativitate şi sunt şi unele măsuri mai dure care se implementează din partea unor ţări, acolo unde acuma este o creştere a valului şi unde este o creştere a numărului cazurilor. Noi la acest moment, măsurile pe care le-am implementat, am văzut că a ajuns să scadă numărul cazurilor şi sigur că şi datorită acestor măsuri şi poate că şi populaţia a devenit mai atentă când a văzut care este impactul. Trebuie să recunoaştem că s-au mai vaccinat un număr de oameni, chiar dacă nu este numărul pe care noi ni l-am dorit, dar s-au vaccinat un milion de oameni în perioada care a trecut. (…) La acest moment nu s-a pus pe masă o discuţie fie referitoare la vaccinare obligatorie sau referitoare la a crea un lockdown al nevaccinaţilor”, a afirmat Arafat. 

Austria urmează să impună vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 începând de la 1 februarie, a anunţat vineri cancelarul Alexander Schallenberg într-o conferinţă de presă în Tirol, în urma unor discuţii cu conducătorilor landurilor, relatează AFP. 

Austria urmează, de asemenea, să-şi plaseze întreaga populaţie, inclusiv persoanele vaccinate, în carantină - începând de luni -, pe o perioadă de 20 de zile, la doar câteva zile după ce a impus plasarea în carantină a persoanelor nevaccinate. 

Austria devine astfel primul stat membru al Uniunii Europene (UE) care ia astfel de măsuri în urma unei creşteri a cazurilor de covid-19.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite