Ce spun pacienţii despre medicii falşi descoperiţi în România: „După ce că nu avem acces la investigaţii, mai picăm şi pe mâna escrocilor. E regretabil”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul medicilor falşi descoperiţi în România i-a pus în alertă pe pacienţii români. Aceştia susţin că neîncrederea în personalul medical a crescut în aceste zile, de când a izbucnit scandalul italianului cu opt clase care opera pacienţi în sistem privat.

„Este condamnabil că aceşti falşi medici care nu puteau profesa au ajuns să pună mâna pe pacienţi. Vinovat este sistemul care este corupt şi care le-a permis accesul acestor escroci. E vina sistemului care a favorizat infractorii. E condamnabil, regretabil că se întâmpla aşa ceva. După ce că nu avem acces la investigaţii sau la medicamente, dăm de medici falşi care ne pun viaţa în pericol”, a declarat, pentru „Adevărul”, Cezar Irimia, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor Cronici din România (APCR). 

Încă un medic fals a fost descoperit în România. Din primele informaţii, noul medic fals a fost descoperit în urma anchetei făcută de Colegiul Medicilor din Bucureşti şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti. În acest caz au fost sezizaţi poliţiştii şi procurorii. „În urma verificărilor demarate la DSPMB după ce s-a constatat că a fost eliberat un cod de parafa în mod ilegal, a fost indentificat un al doilea caz asemănător. Pentru că există  în desfăşurare o anchetă demarată de Poliţie şi Parchet, nu putem face publice alte date legate  de acest caz”, a transmis, vineri, Ministerul Sănătăţii.

Reprezentanţii instituţiei anunţă că se continuă verificările la DSPMB şi vor pune în continuare la dispoziţia organelor de anchetă toate informaţiile obţinute în urma acestor verificări.

„Facem precizarea că cele două persoane care au obţinut cod de parafa în mod ilegal  nu mai prestează servicii medicale. Ministerul Sănătăţii va întreprinde toate măsurile  necesare pentru a asigura pentru pacienţi servicii medicale în condiţii de maximă siguranţă, în concordanţă cu reglementările legale în vigoare”, au mai transmis reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Cum a pornit totul

Italianul Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private fără avea studii de specialitate şi drept de liberă practică în România, a obţinut de la DSPMB un cod de parafă, în condiţii încă nestabilite cu exactitate. Italianul a fost arestat preventive şi este cerceta pentru înşelăciune şi de exercitarea fără drept a unei profesii.

Cazul falsului chirurg a mai scos la iveală şi alte două nume ale unor medici care nu s-au regăsit în registrul medicilor români, a completat şeful medicilor. E vorba de doi doctori, Piero Fullone şi Iris Moscovici, care, potrivit TVR, apar pe site-ul clinicii Euromedical, cu care a colaborat şi Politi. 

„Nu ştiu cine sunt”, a spus medicul Borcean, care susţine că echipe mixte formate din personal de la Colegiul Medicilor Bucureşti şi Ministerul Sănătăţii verifică în aceste zile valididatea actelor medicilor străini care profesează în Capitală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite