Ce sancţiune a primit funcţionarul public care i-a dat cod de parafă italianului cu opt clase care a operat în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, care a acordat cod de parafă italianului care s-a dat drept chirurg şi a ajuns să facă operaţii în sistemul privat românesc a luat decizia de a-l muta disciplinar pe funcţionarul care a atribuit parafa italianului. De asemenea, a fost demarată o anchetă internă.

„Codul de parafă atribuit domnului Matteo Politi a fost eliberat în data de 23.03.2018 de către Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicală”, se arată într-un comunicat de presă al DSP Bucureşti. 

Sursa citată arată că a fost demarată o anchetă internă şi a fost sesizată Comisia de Disciplină de la nivelul DSPMB pentru analizarea modului în care funcţionarul public a soluţionat solicitarea lui Matteo Politi. 

„Menţionăm că funcţionarul public a fost mutat disciplinar, urmând ca până la finalizarea cercetării disciplinare să îşi desfăşoare activitatea în cadrul unui alt compartiment”, notează comunicatul. 

Potrivit sursei citate, a fost dispus un control la nivelul Biroului de Informatică şi Biostatistică Medicală pentru a vedea cum au fost eliberate codurile de parafă în anul 2018. 

„Conducerea va dispune toate măsurile necesare pentru ca astfel de incidente să nu se repete”, conchide comunicatul. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite